Jé, antiszemita…?

2016. február 26. 17:04

A mai magyar jobboldalnak tényleg csak fajvédő-szagú ikonjai vannak?

2016. február 26. 17:04
Veress Jenő
Népszava

„Az elmúlt pár napban – is – joggal vetődött fel a kérdés: a mai magyar jobboldalnak tényleg csak fajvédő-szagú ikonjai vannak? Nekik kell és lehet csak szobrot-emlékművet állítani? Az úgynevezett kommunizmussal – ami, lássuk be soha nem volt – szemben álló hetyke, mentés-bocskais megszobrott, újratemetendő, imádnivaló, tantervbe vágyott rettenetes illetők szinte egytől egyig térdig tapicskoltak a gyűlöletben. Vetítették azt bár zsidókra, kommunistákra, bárkire. Sehol egy becsületes, tisztelhető jobboldali áldozat? (...)

Donáthról – a híradások szerint – Szakály Sándor, a Veritas történelemhamisítási intézmény vezetője úgy nyilatkozott, hogy nem tudta: rasszista volt. Ha ő sem, akkor ki?

A szobrot Gulyás Gergely fideszes parlamenti alelnök, és Boross Péter volt miniszterelnök, Horthy egykori újratemetésének »civil« ünneplője, a másik illiberális idegenrendészeti szakember avatta volna föl, de az antirasszisták szépen megfutamították őket.

Boross a 444.hu felvetésére, vagyis, hogy Donáth a zsidókat, a németeket és a románokat is gyűlölte, azt válaszolta, hogy »van ilyen«.

Emberből is van ilyen. Még ma is. Baj!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. február 28. 09:00
A Szobros Oblamán átlépett a történelem. Oblama próbált a fogával a rajta átlépő történelem nemi szervébe megkapaszkodni, de a történelem nemi szerve is körül van metélve ezért kicsúszott a szájából a történelem nemi szerve így Oblama lemaradt.
Peter8811
2016. február 28. 08:53
JudeoSS BolSSevik VereSS JenőSSet olvaSShattuk.
Karbantartó9
2016. február 28. 07:45
Megakadályozták. Agresszív nyuggerek. Tényleg megakadályozhat pár vén fasz bármit is? A rendőrség hol volt?
Kvasztics Fedor
2016. február 27. 22:27
Részletek Gulyás Gergely beszédéből, amelyet a Donáth szobor avatásán mondott volna el: "...amikor a moszkovita kommunista Nagy Imre szobra előtt fejet hajtunk, akkor nem azzal az előterjesztésével fejezzük ki egyetértésünket, mely Sztálin halálakor a magyar nép generalisszimusz iránti hálájának emléktörvényben való megörökítését eredményezte, nem a börtönnel fenyegetett feketevágások korát akarjuk visszahozni és nem a németek kitelepítéséről szóló, a nácik által meghonosított kollektív bűnösség elvét érvényesítő kormányrendeletet előterjesztő Nagy Imre belügyminiszterre emlékezünk és más emlékezőket sem vádolunk meg alkalomról alkalomra mindezzel." "Ahogyan Bajcsy-Zsilinszky Endre nevét sem azért viseli Budapest belvárosának legszélesebb sugárútja, mert a Gömbös-féle fajgyűlölő pártban végzett munkája ebben a formában megörökítendő, hanem mert a német megszállással és a nyilas hatalommal szembeni ellenállása tőle is a legtöbbet, a legnagyobb hősiességet; életáldozatot követelt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!