Demokrácialecke

2016. február 19. 10:38

Hát most jöhetnének, kioktathatnának bennünket demokráciából, ellensú­lyokról és fékekről, emberi jogokról, vélemény- és sajtószabadságból.

2016. február 19. 10:38
Kiss László
Magyar Hírlap

Hát most jöhetnének, kioktathatnának bennünket demokráciából, ellensú­lyokról és fékekről, emberi jogokról, vélemény- és sajtószabadságból. Igen, hiszen Hillary Clinton volt külügyminiszter, jelenlegi demokrata elnökjelölt-aspiráns emailszabadossága után most itt az újabb nagy dobás.

Nem, nem a pénzért nyújtott szerelem nevadai őstermelőinek Clinton melletti kiállásáról van szó, hiszen az nagyon is emberi, hanem a szabad sajtó amerikai virulásáról. A Gawker blog tárta fel, hogy az elnökségre törő egykori elnökfeleség egykori külügyminisztériumi sajtófőnöke hogyan kezelte a sajtót. Egy esetben például úgy küldött át előre egy Clinton-beszédet egy újságírónak, hogy megszabta, milyen jelzők legyenek a cikkben. Aztán vannak még ott sajátságos médiaalkuk, kikötések, zsarolással született egyezségek.

Hiába, ez Amerika.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti Mutyikos
2016. február 19. 10:59
te ven szar! ezt orbanek ugyanugy megcsinaljak lasd HirTV a G napig..
tango47
2016. február 19. 10:56
Ez teljesen más! Ez demokratikus zsarolás! Értjük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!