A bohócdiktátor

2016. február 12. 15:48

Olvasom, hogy kivégezték az észak-koreai vezérkari főnököt. Egy éve sincs, hogy kivégezték az észak-koreai védelmi minisztert. Azóta csak pár nap telt el, hogy Észak-Korea állítása szerint műholdat állított pályára.

2016. február 12. 15:48
Gazda Albert
MNO

„Mióta Kim Dzsong Un pártfőtitkár-népvezér-egyeduralkodó felbukkant a színen, és megjelentek a világsajtóban az első fényképei, azóta folyton röhöghetnékem van, ahányszor megpillantom a pufók ábrázatát, a bamba tekintetét, az idiótán felnyírt haját, a gömbölyödő pocakocskáját.

Tisztára, mint egy hülyegyerek. A legszerencsétlenebb balfék az osztályban. Akit utolsónak választanak ki a grundon. A bohóc, aki nem azért röhejes, mert az akar lenni, hanem azért, mert nem röhejesnek lenni képtelen, ez meghaladja erejét és képességeit.

Csakhogy az, hogy Észak-Koreában kőkemény diktatúra van, és emberek halnak meg táborokban és börtönökben, nem vicces semennyire. Más kérdés, hogy ehhez nincs feltétlen szükség egyeduralkodóra, a rendszer jórészt elvégzi a piszkos munkát magától, mindenki szem a láncban. Ahhoz viszont, hogy hónapokon belül pusztuljon a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök – és mindazok, akik az elmúlt fél évtized alatt ki lettek iktatva vagy félre lettek állítva, Kim első mentorát is ideszámítva –, mégiscsak kellhetnek adottságok. Ahogy ahhoz is, hogy az a sok tapsikoló-jegyzetelő tábornok és pártfunkcionárius ne puccsoljon meg egy ilyen szerencsétlen alakot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!