Politikai siketek

2016. február 12. 08:34

Tíz nap sem kellett, és elültek a hullámai annak a hírnek, mely szerint a kórházi ellátásra szorulók több mint fele olyan helyre kerül, ahol a gyógyításához nincsenek meg az előírt feltételek.

2016. február 12. 08:34
Danó Anna
NOL

„Mindeközben az ellátás minőségét garantáló intézményeket felszámolták vagy szüneteltetik. Cserébe 2013 végén megalakították az Országos Betegjogi Központot, amely azóta is csak a helyét, hangját keresi. Az állam nem kívánja ugyanis, hogy a saját intézményei rámutassanak az önmaga által elkövetett hibákra. A király nem akarja hallani, hogy meztelen, így hiába is van jogszabály arra, hogy milyen minimális feltételeket (eszközöket, orvosokat, ápolónőket) kellene biztosítani az intézményekben a gyógyításhoz, ezek betartását nem ellenőrzi az erre hivatott állami szolgálat. A tisztiorvos ki is mondta: tudják, hogy nincsenek meg a minimális feltételek, ezért nem is ellenőrzik ezeket.

Az állam nem tudja, nem akarja kimondani és kimondatni, hogy nagyon nagy a baj. S ha mások mondják, nem hajlandó meghallani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. február 12. 10:29
Az ÁNTSZ ellenőrzi, aztán ha gáz van, ideiglenes engedély ad ki az adott osztályra, amit hoszabbítgatnak. Van ahol már évek óta. Mivel van egy területi ellátási kötelezettség is, ez a kisebb ellenállás iránya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!