Nem kell félni a „hetestől”!

2016. január 07. 08:46

Az MSZP háza táján a „7-es cikkely” alkalmazásától való félelem abból a félreértésből adódik, hogy ha szavazati jog nincs, akkor esetleg európai pénz sincs, így hát sérülhet a magyar nép érdeke. Nos, nem! Nagyon nem ez a helyzet!

2016. január 07. 08:46
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Népszava

„A Fidesz álláspontja mindmáig folyamatosan és roppant konzekvens volt: »szó sem lehet semmilyen ‘7-es cikkelyről«! Az MSZP eddig - szintén következetesen - ugyanezt az álláspontot képviselte. E két álláspont között nincs tehát különbség, bár a magyarázatok »szórnak«, a lényeg ugyanaz. Ebben a helyzetben érhető tetten a kormány és ellenzéke mély egyetértése abban, hogy Orbánék akármit is csinálhatnak, Európa - a szavakon túl - ne lépjen fel a történelmünk egyik legalávalóbb és legkorruptabb rezsimjével szemben! Nem hiszem, hogy a baloldali szavazók ezt szeretnék!

Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az egészet! Lehetőleg a tényszerűségek, s kevésbé a romantikus vélekedések kapcsán. Jómagam egy percig se bánnám, ha a »‘7-es cikkely« alkalmazását szükségszerűen megelőző vizsgálatok megindulhatnának, hiszen bármi is legyen egy ilyen mélyreható elemzés-halmaz végkövetkeztetése, az adott kormánynak mindig ott a lehetősége, hogy visszaforduljon a helyes útra.

Az MSZP háza táján a »7-es cikkely« alkalmazásától való félelem abból a félreértésből adódik, hogy ha szavazati jog nincs, akkor esetleg európai pénz sincs, így hát sérülhet a magyar nép érdeke. Nos, nem! Nagyon nem ez a helyzet!

A szavazati jog megvonása egyáltalán nem jelent pénzmegvonást, ugyanis Európának nem érdeke, hogy a felzárkóztatni kívánt régiókban bárhol törés következzen be a fejlődés terén, ráadásul ezek a beruházások jóval hosszabb távra szólnak, mint egy-egy kormány működésének ciklusideje. Ennél fogva a magyar nép anyagi érdeke sem tud sérülni, hacsak úgy nem, mint immár öt éve, hogy ezeket a pénzeket szinte az utolsó fillérig a fideszes siserehad nyúlja le, vagyis a nép így se, úgy se lát ezekből sokat! A fejlesztési források kiosztása egyébként is hét évente történik, a 2014-2020 időszakra már minden el van döntve, a következő periódus, azaz a 2021-2026 időszak dolgairól pedig legkorábban 2019-ben indulnak meg a tárgyalások, a döntésre várhatóan 2020-ban kerülhet sor. Nos, nem tartom jó taktikai üzenetnek, ha - merő félreértés okán - az MSZP még erre a távolabbi időszakra is a Fidesz-regnálásával számol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. január 07. 19:24
Unom olvasni. Nincs EU-s büntetési rendszer, de nagyon akarod az látszik. Azért nincs, mert azon sok ország elhasalna, s nincs "szövetségi kormány" az EU-ban. Ne is legyen!
Bokros Birka
2016. január 07. 19:22
Szanyi elvtárs nem kell félni a varsói gyorstól!
robbietaylor
2016. január 07. 19:20
Ilyen egy igazi tökös illegitim képviselő!
Dénia
2016. január 07. 18:47
Az is sérti a magyar érdekeket, ha meg akarják vonni a szavazati jogot, te faszkalap! Nem csak az, ha pénzt vonnak meg. De eleve sértő az egész országran nézve, ha ilyen eljárást akarnak az ország ellen indítani, mert semmilyen támadás nem nyert konkrétan igazolást, amivel a kormányt az euból támadták. Viszont vannak tényleg súlyos demokráciadeficitek az unió tagállamain belül. Például abban az országban, ahonnan Tavares elvtárs jött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!