AB-halál

2016. január 15. 12:00

Elterjedt gyakorlat, hogy különböző szórakozóhelyekre ingyen engedik be a nőket, a nem nőket pedig nem.

2016. január 15. 12:00
Révész Sándor
Népszabadság

A pozitív diszkriminációt ugyan a kormánytáborban gyűlölettel szokták emlegetni, ha azok érdekét szolgálná, akik rászorulnak, de ettől még hevesen gyakorolják azt a gazdaságpolitikában, az antiszociális családpolitikában, a közpénzek osztogatásában. A pozitív diszkrimináció, noha vannak kriminális formái, nem tilalmas önmagában és általában. Csak a negatív. Azt pedig arról lehet felismerni, hogy valakik ellen szól, valakiket valamiből kizár, valamitől megfoszt, megaláz, méltóságában sért.

Az Alkotmánybíróság is elismerte, hogy a szórakozóhelyek gyakorlata senki ellen nem szól. Nem kirekeszteni és büntetni akarják az urakat, hanem bevonzani és kiszolgálni. Azért engedik be a nőket ingyen, hogy minél több hím csődüljön be velük és utánuk. Az urak megbecsült és kívánatos kuncsaftok, az ő kedvükért diszkriminálják pozitívan vágyaik tárgyait. Ha egy úr holnap alkotmányossági panaszt nyújt be, hogy a neme miatt nem vették föl táncosnak egy sztriptízbárba, akkor ezzel a mechanikus logikával neki is igazat kell adni. Holott ha egy sztriptízbárban sérül az egyenlő emberi méltóság elve, akkor nem a nem nők rovására sérül, hanem ellenkezőleg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2016. január 16. 11:00
az AB egy idióta döntést hozott, nem először a cikkírónak igaza van
vizesnyolcas
2016. január 16. 00:53
Nem emlékszem, hogy valaha is egyet tudtam volna érteni Révésszel, de most kivételesen szerintem nem beszél hülyeséget.
Box Hill
2016. január 16. 00:53
Valamikor a pornóiparban is így volt. A nőknek fizettek, a férfiaknak nem.
berzsian56
2016. január 16. 00:53
Ez bizony súlyos társadalmi probléma. A fél ország hetek óta nem alszik miatta. Vajon a bizonytalan nemi identitással rendelkezőknek, jár e az ingyenes belépő? A buzik hova álljanak? Ide mögém, mondaná a Révész. Népszavazást ,de rögtön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!