Nemzet nélkül

2016. január 21. 13:48

Ezúttal a Kúria döntött arról: nem lehet népszavazás a kandidatúráról. Érdemes elolvasni Kalas Tibor és tanácsának indoklását, mert akkor újra megértjük: a nemzeti együttműködés rendszere betiltotta az igazságot.

2016. január 21. 13:48
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

És amíg ezzel foglalkozunk, el sem jutunk a projekt súlyos morális dilemmáihoz. Például ahhoz, miként szánhatja egy területi egyenlőtlenségekkel így megvert ország következő évtizedben elérhető fejlesztési forrásainak nagyját az unió jól menő térségeihez tartozó centrumra! Ahhoz, hogy miként lesznek fenntarthatóak a stadionok, az arénák! Erkölcsileg helyes-e 442 milliárdot költeni sportlétesítményekre ott, ahol nincs kréta az iskolában?

Ezekről a kérdésekről azonban csak ott van mély, sokszereplős, nyílt vita, ahol a döntéshozók nem saját jelenükben, hanem nemzetük jövőjében hisznek. Ez biztosan nem az a hely, mert itt politikai döntés születhet arról, hogy éppen az érintettek nem lehetnek részei a folyamatnak. Igaz, ebből annyit biztosan megtudunk: ami ebben az ügyben zajlik, annak semmi köze Magyarországhoz, elvégre kizárják belőle az érintetteket, a magyar állampolgárokat. Pedig Orbánék szerint az olimpia nemzeti ügy.

Úgy látszik, épp csak a nemzet nem kell nekik hozzá.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. január 21. 23:15
"Nemzet nélkül" Bizony, Petőkém! Anélkül maradtatok ott a Szabad Nép szerkesztőségében.
szabadhajdu
2016. január 21. 21:52
Lélegeztető gép. Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép.Lélegeztető gép. Ildikó segíccs!!!!!!!
puszika
2016. január 21. 20:11
Nos, Pető a nemzetnek mindenkire szüksége van,csak ti az Istennek sem akartok beletartozni! Nem erőszak a disznótor! Aztán meglepődtök,hogy a nagy internacionalista rulett gyakorlása kőzben a nemzetépítésből kimaradtok. Meg vagytok sértődve azon,hogy már mindenki köp egyet ha megszólaltok!!!!
ducigumi
2016. január 21. 19:48
édes istenem.. most mit izéltek?! http://hircsarda.blog.hu/2016/01/21/fonografon_kell_leadni_es_le_kell_kopni_egy_kolibrit_igy_valtoznak_a_nepszavazasi_szabalyok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!