Orbán ereje (?)

2016. január 12. 08:39

A korábbi harcostársak közül jószerivel csak Kövér maradt, aki rajongásig kitart volt kollégiumi társa mellett, a többiek háttérbe szorultak, igaz nem a partvonalra.

2016. január 12. 08:39
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Megingathatatlannak tűnik Orbán Viktor hatalma; ha az egy évvel ezelőtti helyzethez hasonlítjuk, amikor éppen inogni látszott a pozíciója, akkor azt látjuk: talán erősebb, mint valaha. Nem véletlen, hogy egyesek már egy előrehozott választást sem tartanak lehetetlennek; nagy valószínűséggel újra kétharmados győzelmet könyvelhetne el a Fidesz. És, hogy ez így van, így lehet, az alapvetően Orbánnak köszönhető – sikerült felülírnia mindazon témákat, amelyek pedig normálisan a kormány bukásához vezettek volna (netadó, útadó, kitiltási botrány, vasárnapi boltzár, hogy csak a legsúlyosabbakat említsük). A menekült-ügy mindent megváltoztatott és olybá tűnik, mintha azóta is minden Orbán kezére játszana. Az európai botladozás, a hazai ellenzék bénultsága összességében eredményezték azt, hogy a miniszterelnök újra megkérdőjelezhetetlen vezetőjévé vált saját politikai családjának és érdemi kihívó nélküli vezetőként mutathatja fel magát.

Pedig: vannak olyanok, akik szerint ez csupán a látszat. Terjednek olyan hírek is, hogy Orbán lényegében már maga mögött hagyta a Fideszt, onnan csak olyan személyekre támaszkodik, akik feltétel és kritika nélkül követik őt; a párt vezetői garnitúrájának átalakítása jól tükrözi ezt a folyamatot. Gulyás Gergely, Pelczné, vagy Németh Szilárd egyaránt olyan figurák, akik immár lemondtak az önálló politikai arcélről, sőt akár az ostobaságig is hajlandóak elmenni Orbánt kiszolgálandó. A névsor egyben arra is figyelmeztet, hogy a korábbi harcostársak közül jószerivel csak Kövér maradt, aki rajongásig kitart volt kollégiumi társa mellett, a többiek háttérbe szorultak, igaz nem a partvonalra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2016. november 05. 09:59
"Az európai botladozás, a hazai ellenzék bénultsága összességében eredményezték azt.." Ez az alak, meg a társai is, úgy beszélnek az ellenzékről, mint ha ők nem oda tartoznának. Ők azok, akik legjobban gyűlölik Orbánt, a Fideszt, meg a rájuk szavazókat, és ők szítják az ellenzékben a gyűlöletet a jobb oldaliak és a magyarok iránt. Persze a kudarcban nem akarnak osztozni, és úgy tesznek, mint ha nekik nem lenne semmi felelőségük a balliberálisok kudarcában. Amikor hatalmon voltak, akkor is folytatták a mocskolódást. Ócska egy banda, amig ezek itt vannak, nem lesz béke, nyugalom ebben az országban.
áfonya
2016. január 13. 12:51
ORBÁN JÓ STRATÉGA,MERKEL JÓL LEJÁRATTA MAGÁT HÁTTÉRBE SZORUL ,EURÓPA UTÁLJA.
balbako_
2016. január 13. 08:00
Elismeri szarrá verték őket. Elismeri Orbán a legjobb. Ellentmondás, ha tényleg kormánybuktató erő lenne az útadó, vagy a vasárnapi nyitvatartás már régen megbukott volna Orbán. Most még az a felismerés hiányzik, hogy a mindennapi jaj, de gyűlöljük Orbánt hatástalan, sőt erősíti őt.
kjkj945
2016. január 13. 07:58
Orbán ereje az, hogy nincs ellenzék. Az a szétforgácsolódott apr ocska pártocskák, nem is akarják hogy legyen ellenfele!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!