A szülők öröme: itt az intelligens babakocsi

2016. január 22. 08:55

A Smartbe trendi babakocsijába minden okos dolgot beletettek, ami ma csak létezik.

2016. január 22. 08:55
Brian Koerber
Mashable

„Ugyan az önvezető autó még csak a jövő ígérete, a Smartbe fejlesztői megirigyelték ezeket a képességeket és egy babakocsiba építették azokat a dolgokat, melyek ma tárgyakat vagy háztartási eszközöket okossá tehetnek. Így alkották meg a világ első intelligens babakocsiját, ami magától gurul, nem kell az anyának tologatnia. Jelenleg az IndieGogo-n gyűjtenek a sorozatgyártásra pénzt, de az ötlet roppant népszerű lett a szülők körében.


A kocsi dokkolós, tehát a gyermekhordozó rész kivehető belőle, elektromos motor hajtja, így halk és nem zavarja a gyereket alvás közben sem. Drótnélküli hangszórók vannak benne, a gyerek kedvenc zenéit lehet hallgatni a Spotify-ról sétálás közben, palackmelegítő gondoskodik a megfelelő hőmérsékletű bébiételről, fűthető természetesen a kocsi, ha mostoha időjárás közben kényszerülünk sétára, például az orvoshoz menet.


Van benne bébicsősz kamerarendszer is kívül és belül (az anya így ellenőrizni tudja ki közelíti meg a babakocsit), és nem hiányozhat belőle a gyermeklopásgátló riasztórendszer sem. Lehet irányítani a kocsit a rajta lévő irányítópulttal, de okostelefonnal is távirányítható (beállítható minden funkció vele), iOS és Androidos kliens is tartozik hozzá.

 
Az elektromos motor 3 üzemmódra képes: önvezető, amikor beállítható távolságot tart az anyától vagy a kísérőtől, vagy követi azt, rásegítő üzemmód, pont annyira működik, hogy a kocsi tolása ne legyen nehéz pl. emelkedőn vagy lépcsőn, és az analóg vagy manuális mód, amikor emberi erőforrás tolja a babakocsit. Egy feltöltéssel 6 órát bír ki az intelligens babaszállító, de mobilunkról is tölthetjük végszükség esetén.

 
Az ára a luxus szolgáltatások miatt 3200 dollár jelenleg, de ha sikeres a gyűjtés, akkor light verzió is kijön majd belőle, amibe csak a legszükségesebb funkciók kerülnek. Illetve egyedi verziót is akar gyártani kívánság szerint belőle a Smartbe.
 
A kész példányok viszont csak 2017 tavaszán fognak megjelenni, addig lehet bombázni a fejlesztőket mi maradt ki még a babakocsiból, mitől lehetne még okosabb és intelligensebb. Kérdés persze az, ki bízná a gyerekét egy olyan gépre, ami okosabb nála szülőként, mint egy ember. Ilyen alapon egy robotra is bízhatnánk már a gyermeket.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. február 03. 13:13
A továbbfejlesztett változat már gyereket is szül, persze, kizárólag "saját tologatás " számára, sőt kocka alakú gyerekekből akár többet is, hiszen ezek a helykihasználás szempontjából praktikusabbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!