Véleménydiktatúra, eh?

2015. december 17. 17:40

Még soha életemben nem vettem Ákos-lemezt, és nem is fogok, amivel úgy tűnik, véleménydiktatúrát valósítok meg, az alkotmány szellemével és betűjével is ellentétesen. Már érzem is, ahogy szorít a tányérsapka!

2015. december 17. 17:40
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Eddig azt hittem, az alaptörvény betűje és szelleme szerint az ember vagy cég azt csinál a saját pénzével, amit akar. A marketing meg a szponzoráció ennél egy kicsit szűkebbre szabja az ésszerű lehetőségeket: például nőgyűlölő bunkókat támogatni általában nem éri meg egy nyugati multinak. Suttyósággal bizony simán el lehet bukni a szponzort, és ez nem diktatúra, hanem illemszabály: annak jelzése, hogy a cég nem vállal közösséget az illető suttyóval. Ezért büntetni viszont nem jelenthet mást, mint a bunkóság őszinte, vidám felvállalását. Végül is az alaptörvény szelleme szerint a kormány is azt csinál a pénzünkkel, amit akar.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. december 18. 08:57
"Szexizmusról, nem véleményszabadságról szól az Ákos-botrány a nemzetközi sajtóban" Az index és a magyar ballib is ezt teszi. Kitekeri a mondatokat, megváltoztatva értelmüket. Ez a liberálfasizmus!
Dénia
2015. december 18. 08:34
Az a véleménydiktatúra te szerencsétlen, hogy egy közszereplőt egzisztenciális megtorlásban részesítenek véleménye, világnézete miatt.
mákgubó negyedszer
2015. december 18. 07:56
Tóta W. megint pontos, szellemes, és igaz! Ennyike, áljobber szarháziak.........
Google
2015. december 18. 07:46
Ha egy szolgaltato a klienseitol ugy lop, ahogyan azt a Telecom teszi, es ugy politizal, ahogyan azt szinten a Telecom teszi, akkor annak a tarsasagnak a Parlamentben a helye! A voros baratai mellet, termrszetessen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!