Baloldali hazafiság

2015. december 29. 07:12

Alighanem menekültek, embercsempészek, seftesek és kormányok közös, sötét ügylete ez! Az én egészséges hazafiságomba nem fér bele, hogy válasz nélkül maradjanak az ilyen kérdések!

2015. december 29. 07:12
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Népszabadság

Nem tudjuk még pontosan, hogy ezt a hatalmas vándorlást logisztikailag ki és miből szervezte, szervezi. Arról sok a képi információ, hogy a Törökország partjai közelében lévő görög Leszbosz szigetére milyen lélekvesztőkkel jutnak át az emberek, de arról már kevesebb a hír, hogy onnan miként kerülnek át a több száz kilométerre lévő kontinentális szárazföldre. Nyilván európai hajókkal, a görög hatóságok valamilyen kontrollja alatt. Ugyancsak a görögök eresztik aztán szélnek ezeket a népeket, amelyek onnantól kezdve a következő uniós állomásig (Horvátország, Magyarország, Szlovénia) igencsak fura módon érkeznek. Vonattal, kocsival, gyalog. Számomra nagy talány, hogy ezt ki és miből fizeti? Alighanem menekültek, embercsempészek, seftesek és kormányok közös, sötét ügylete ez! Az én egészséges hazafiságomba nem fér bele, hogy válasz nélkül maradjanak az ilyen kérdések! Egyelőre válaszra várok az illetékes magyar és euró­pai hatóságoktól. Annyit viszont már most is tudunk, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormánnyal szemben, amely a józan emberi ésszel, de konkrétan a nemzetközi egyezményekkel is ellentétes jogszabályokat fabrikált.

Nem hiszek abban, hogy milliós embertömegek spontán mozdulnának ekkorákat. Nyilván rengeteg indok sorolható, de a nagy durranáshoz kellő csillagállás is kell. A történelem eddigi menekültjei többnyire nem távolodtak el az első elfogadható ponthoz képest, csak akkor, hogy ha ezt valamilyen szervezett erő másként akarta. A Szíriából elmenekültek bő kilenctizede megtelepedett a szomszédos országok határain, még Isztambulig sem ment el. A belső török szigor nem is engedné meg nekik a jelentősebb mozgást, de akkor vajon miként kerekedhetett fel mégis hirtelen egymillió ember? (…)

Hogy akkor mit is kellett volna a kormánynak csinálnia? Hát semmiképp sem hermetikus kerítést építeni és embereket gyalázni, alázni! Ez tényleg náci tempó! (Az Euró­pai Parlament 80%-át kitevő demokratikus pártok viszolyognak Orbán disznóságaitól, s csak a maradék 20%-nyi szélsőjobbos társaság hozsannázik!) Minthogy a menekülteknek világos meghívója volt/van Merkeltől, Orbán biztos lehetett/lehet abban, hogy egy-kétezer embernél több bizonyosan nem ragadt volna nálunk, ennyit meg igazán befogadhattunk volna a szolidaritás jegyében. Ennyi embert előbb-utóbb be is fogunk fogadni a kvótarendszer keretében, hiába rohangál a kormány az Európai Bírósághoz! Sokkal olcsóbb lett volna megszervezni naponta egy-két vonatot az átutazásukhoz. Elegánsan, sőt még egy kávé, egy szendvics és tisztálkodási lehetőség is belefért volna… Akkor talán a magyar nép gerince sem görbült volna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. május 26. 04:09
Viktorka nem hagyja magát!!! Önkormányzati engedélyhez kötik a házibulizást. Csak a jegyző engedélyével lehet házibulit, születésnapi partit, ballagási ünnepséget megtartani a Pest megyei Törtelen. A falu lakói közül többeket zavart a gyakori hajnalig tartó dínom-dánom, ezért vezette be a polgármester a különös szabályozást. Az 55 decibeles hangerő lesz a megengedett (ez egy hűtő zúgásánál kicsit több, egy betonkeverő hangerejénél kicsit kevesebb), ami a falu vezetése szerint országosan szabályo­zott. A polgármesteri hivatalban egy nyomtatványt kell kitölteni, amelyben 15 napra előre (!) be kell jelenteni a résztvevők számát, a helyszínét és a "szórakoztatás módját" (például valaki tábortűz mellett gitározni fog vagy csak hangfalról szól a zene). A "rendezvényt" bejelentik a rendőrségre, akik ellenőrizni fogják a szabályok betartását. A polgármesterrel készült interjút az alábbi linken láhatjátok: [adsense] Mint az a videóból kiderül, a 36 óra alatt 20 önkormányzat jelezte, hogy érdekelné a megoldás bevezetése a saját településükön is. Osztd meg, hogy minél többen értesüljenek a tervekről! [adsense] http://tudnodkell.info/hazibuli Kíváncsi vagyok, hogy amikor a felcsúti bugrisok részegen, bepálinkázva hangosan gajdolnak, be kell e jelenteni? Valamint az is érdekelne, hogy mi van akkor amikor a nem hiába született rejtett tartalékok állatkodnak napokon keresztül, bejelentés alá tartozik e???
Ellensúly
2016. május 05. 01:51
Ez a baloldali hazafiság: http://mno.hu/jegyzet/a-megoldas-kirekesztes-1198842 Úgyhogy Tiborom, légy oly szíves, kussolj.
írmag
2016. március 04. 11:57
Ezek után: "Egészséges és baloldali hazafiságom azt diktálja, hogy a jobbos és balos vakítások helyett a súlyosan kizsákmányolt magyar melósok valódi érdekeit képviseljem, érvényesítsem.", pincnök úr, mindenkinek egy széket, ezt kivárjuk.
toyoda
2016. február 26. 13:35
Aki "nemzetközi" hogyan lehet hazafi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!