A derű órái

2015. december 31. 10:29

Nem lehetne olyan érzésünk, hogy itt csak a hatalomhoz dörgölőzők számíthatnak jobb életre. Nem hihetnénk, hogy egyetlen ember kezében vagyunk mindannyian.

2015. december 31. 10:29
Sebes György
Sebes György
Népszava

Győzelmi jelentések sorozatával ünnepli a kormánypárti propaganda - az új minisztériumnak köszönhetően, vagy csak a dolgok természetes folyamatában - az év végét. Új otthonteremtési program, adókedvezmény a családoknak, munkahelyek garmadája, hitel a budapesti fejlesztésekre, több állami pénz a kultúrának, kedvezmények a bölcsődékben. Csak néhány címszó az utóbbi 48 óra felhozatalából. Hogy mindenki örüljön. És főképpen ne foglalkozzon egyéni gondjaival, a nehezebb megélhetéssel, a hivatalok packázásaival, vagy éppen azzal, hogy megint húsz percet kellett várni a buszra.

De leginkább ne gondolja tovább a kedves vezető jókívánságait. Mert akkor eszébe juthat, hogy e kívánságok valóra váltásáért éppen ő tehetne a legtöbbet. Ha akarna. Eddig még senki nem cáfolta meg, hogy ebben az országban egyszemélyi vezetés van. Az történik, amit Orbán Viktor akar. Az őt körülvevő slepp szavait és akaratát lesi, hogy minden úgy történhessen, ahogy ő kívánja. Rajta múlna tehát, hogy valóban igazságosabb világban élhessünk. Neki kellene megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy több békesség uralja életünket. És igaza van, ha ezek valóra válnának, akkor tényleg derűsebbé válna minden honfitársa élete.

Nem lehetne olyan érzésünk, hogy itt csak a hatalomhoz dörgölőzők számíthatnak jobb életre. Nem hihetnénk, hogy egyetlen ember kezében vagyunk mindannyian. Képletesen, de a valóságban is. Nem lennénk elkeseredve, hogy minden mindegy, ebben a helyzetben nincs mód a változtatásra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2016. január 01. 18:53
MIKOR TŰNNEK MÁR EL EZEK A ROHADT KOMENISTÁK???
atila68
2015. december 31. 19:21
Édes faxom, honnan ömlik ezekből ennyi epe?
nanemáne
2015. december 31. 17:31
Nulla írás Gyuri.Hagyd abba.Akaszd szögre a pennát.
GV0917
2015. december 31. 17:17
Sebes György: Ítél mások felett. Egyszemélyes uralkodás -(lenne tán társ-császárság, triumvirátus? Septemvirátus- a '19-es kommün Direktóriuma?) Mindegy, így elítéli azokat akik "kollaborálnak " Orbánnal... Pedig muszáj nekik, hiszen Hála Istennek, nem ti vagytok kormányon és így - mint minden kormánynak van végrehajtó apparátusa. Vannak szimpatizánsai és vannak olyan szarháziak, akik felkapják a porba eléjük lökött koncot, amely az éhhaláltól mentette meg a szaros lapodat, miközben minden nap belemartatok a megmentőtök kezébe! Szóval gondold meg máskor, hogy jogos e a támadás, vagy jobb lenne kussolnod... Ilyen idős embereket a feltörekvő janicsárok egykettőre seggbe rúgnak majd a saját térfeleden is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!