Dúc

2015. december 09. 12:40

Miért is demagógia, ha az ember a Seszták miniszter NB II-es kisvárdai csapatának adott 1,26 milliárd forint stadionépítési támogatás átcsoportosítását kéri a romkórházak megmentésére?

2015. december 09. 12:40
Megyesi Gusztáv
NOL

„Tehát akkor miért is demagógia, ha az ember a Seszták miniszter NB II-es kisvárdai csapatának adott 1,26 milliárd forint stadionépítési támogatás átcsoportosítását kéri a romkórházak megmentésére? Nem baloldaliként, nem liberálisként, hanem csupán nemzeti együttműködésileg, többek között a kormánypárti tömegek épülésére is, tudniillik, s ezt elfelejtettük mondani, tán az elmebaj kivételével az emberre törő nyavalyák egyike sem pártspecifikus.

Vigyázat, nem azt várja a beteg, hogy ápolónők ápolják, nyugodt, kiegyensúlyozott orvosok gyógyítsák, erről már rég lemondott, még csak azt se, hogy világító villanykörte várja őt a budiban. Csupán annyit, hogy midőn a dolgát végzi, ne kelljen fölvetett fejjel a plafonból kikandikáló, megrepedt szennyvízcsövet figyelnie, hogy nem épp abban a pillanatban zúdul-e a fejére a fekália, hogy most csak Danó Anna riportjának egyik szép életképét idézzük fel.

Múlt heti örvendetes hír, hogy a kormány döntése értelmében megvalósul Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök régi álma: kétmilliárd forint közpénzből hatezer férőhelyes szuperstadiont kap az NB II-es csapata Szegeden. Nem azért mondjuk, de amennyire a megyés püspököt ismerjük, bizonyára erősen furdalja őt a lelkiismeret, hogy nem volna-e helyesebb ezt a pénzt inkább a kórházakra fordítani. Persze a futball se látná kárát, hiszen advent van, a szeretet napjait éljük: perselyezéssel egy-kettőre összeszedné a püspök a stadionra valót; elvégre keresztény ország vagyunk, örömmel adakozó hívőkkel.

Addig is ott áll özv. Lukácsné hálóingben a kórterem közepén, izmos karjaival tartja a plafont, hogy rá ne szakadjon, közben percről percre rehabilitálódik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. december 09. 21:19
Néhány percre kijózanodott?
Rike
2015. december 09. 20:44
http://faktor.hu/faktor-meg-tobb-orvos-mondott-fel-bajban-a-rakos-betegek-a-szent-imreben?source=share
balint60
2015. december 09. 20:20
Ép elméjű ember fel nem foghatja, miért nem tartozik az Orbán-kormány prioritásai közé az oktatás és az egészségügy. Sőt, évről évre kisebb forrás jut ennek a két létfontosságú intézményrendszernek. Értékelném, ha valaki mocskolódás helyett, megpróbálna valami érvet felhozni ezzel kapcsolatosan.
Bokros Birka
2015. december 09. 19:57
Gusztikám, miért nem a színházaktól, operától, Fischer Iván zenekar vezénylőtől és hasonló műintézményektől csoportosítanál át? Azokat kevesebben látogatják, ráadásul többe kerül a művész világ eltartása! Na Guszti ezt is lemered írni vagy ez már tabu téma! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!