Így ér véget majd a demokrácia

2015. november 02. 11:05

Nem lehet őket közösségként kezelni, kizárólag az egyének szintjén szabad értékítéletet megfogalmazni. Akkor sem, ha azt tapasztaljuk, hogy a muszlim országokból érkezők nagyon is közösségeket alkotnak, sőt párhuzamos társadalmakat hoznak létre. Akkor sem, ha ezek a párhuzamos társadalmak mindent tagadnak, ami nyugati, ami demokratikus.

2015. november 02. 11:05
Kovács István
Magyar Idők

„Ha egyszerűen azt mondanánk, hogy a gazdag országok a »fejlettek«, a szegények pedig »fejletlenek«, akkor abba ütköznénk, hogy vannak olyan országok, amelyek nagyon gazdagok és hallani sem akarnak demokráciáról meg emberi jogokról. Gondoljunk csak az arab világ olajhatalmaira, ahol akkora a jólét, hogy az még európai szemmel is elképzelhetetlen, viszont az ott élők egyenesen megvetik a nyugatias, egyéni szabadságjogok tiszteletére épülő szemléletet. Ezekben az országokban az iszlám jogrendszer, a saría alapján kezelik a jogokat, aszerint pedig a nők ki sem léphetnek a lakásukból férjük engedélye nélkül, a melegeket pedig az állam üldözi, egyes helyeken halálbüntetéssel fenyegeti.

Ha viszont a gazdagság nem azonos a fejlettséggel, akkor azt kell mondjuk, hogy egyes országok államfelfogása jó, másoké pedig rossz. Ezzel viszont szükségszerűen értékítéletet fogalmazunk meg: a nyugati civilizáció felette áll a többinek. Ilyet viszont az európai véleménymonopóliumot birtokló baloldali értelmiség szerint még gondolni is bűn, hiszen ahogy az emberek között nem lehet különbséget tenni, úgy a különböző országok és kultúrák között sem. Így azt sem lehet kimondani, hogy az iszlám kultúrából érkező emberek integrálása az európai társadalomba lehetetlen. Nem lehet őket közösségként kezelni, kizárólag az egyének szintjén szabad értékítéletet megfogalmazni. Akkor sem, ha azt tapasztaljuk, hogy a muszlim országokból érkezők nagyon is közösségeket alkotnak, sőt párhuzamos társadalmakat hoznak létre. Akkor sem, ha ezek a párhuzamos társadalmak mindent tagadnak, ami nyugati, ami demokratikus.

Az Európában jelenleg (még) egyeduralkodó emberi jogi fundamentalizmus keretei között tehát feloldhatatlan azt a dilemma, hogy miközben az elmúlt évtizedekben a nyugati világ sikertelenül próbálta exportálni a demokráciát, most nagyon is sikeresen importálja az antidemokratikus közösségeket. Közben csak azt felejtik el, hogy ha a jelenlegi bevándorlási hullám következtében a jelenleg kisebbségben lévő muszlimok egyszer többségbe kerülnek, akkor mindenképpen felszámolják majd a nyugati civilizációt. Ehhez még fegyverre sem lesz szükségük, elég lesz választást nyerniük.

Végül tehát a demokrácia magát számolja majd fel, a saját játékszabályai szerint.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. november 02. 17:40
Mi szerencsések vagyunk! Nálunk (a nyugat szerint) nincs demokrácia, ezért nem is érheti azt semmiféle támadás. Nyugodtan mondhatjuk, hogy köszönjük, mi nem akarunk tapasztaltak lenni migráns ügyben. Legfeljebb megint károgni fog a nyugati sajtó és rédió, meg a TASZ és a lótasz.
simonvitéz
2015. november 02. 16:55
Az iszlam kb 1300 eve mast sem akar mit Europat meghoditani. Ebbeli szandekukban most erdekszovetsegre talaltak az Europai Egyesult Allamok letrehozasan faradozo penzugyi hatterhalammal es azok lelkes ballibant kiszolgaloival. Ez hangsulyozottan erdek es nem ertekszovetseg. Mindketto ugy van vele, elobb a "regi"europat kell eltakaritani, utana majd foglalkozunk a kenyszeru szovetsegessel. Nyugat_europanak, talan az angolok kivetelevel, gyakorlatilag vege, Kozep -Kelet Europa fogja meg magat tartani, cskugy mint anno Roma eseteben.
hátakkor
2015. november 02. 15:41
"európai véleménymonopóliumot birtokló baloldali értelmiség szerint még gondolni is bűn, hiszen ahogy az emberek között nem lehet különbséget tenni, úgy a különböző országok és kultúrák között sem" Értelmiség vazz! Sok egypetéjű iker ismerősöm volt életem során, még köztük is lehet különbséget tenni, nemhogy kultúrák közt! Ha nem lehetne, akkor egy törzsi előemberi kultúra azonos mondjuk a maival, vagy egy balinéz kulturűval ab ovo?
Vezetéknév Utónév
2015. november 02. 11:39
Buta, iszlamofób hangulatkeltés. A demokráciára az Orbán-féle illiberális populisták a veszélyesek, nem az EU-lakosság 3-4 %-át kitevő muszlimok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!