A terror logikája

2015. november 19. 21:40

Európa integrációs képessége már a 2015-ös tömeges áradat előtt is messze meghaladta képességeit. Ez egyszerű mennyiségi kérdés.

2015. november 19. 21:40
Dieter Stein
Junge Freiheit

„A párizsi merényletek megrázzák Európát. A több harcos által vezetett koncentrált támadás az iszlamista terror megnövekedett aktivistását demonstrálta. Nemcsak a 130 halott és 350 sebesült sokkolt minket. A sokk abban gyökerezik, hogy régóta számítottunk már ehhez hasonló támadásokra. Régóta számoltunk vele, és akár sokkal rosszabb is történhetett volna. Ahogy azzal is számolunk, hogy továbbiak jönnek. Németországban is. A terror szó szerint rémületet jelent. A terror logikája szerint a megtámadottnak erkölcsileg megrázkódott állapotba kell kerülnie. A sokk és félelem védtelenné teszi, vagy olyan meggondolatlan ellenreakcióba űzi, ami még tovább gyengíti. A merényleteknél egy sokkolóbb dolog van: a tehetetlenség szétáradó érzése.

(...)

Homokot szórnak a szemünkbe azok a német politikusok, akik váltig állítják: a menekültválságnak nincs köze a terrorhoz, a határok lezárása pedig semmit nem segít. Egyszerűen félnek a kemény következményektől. A politikusok által szándékosan ártatlan szóval menekültnek nevezett, főként Németországba érkező illegális bevándorlók áradata mögött felsejlik a könnyedén robbantható destabilizáció. A migránsok áradata hatályon kívül helyezi a kontrollt, a jogot és a rendet. A rendvédelmi szervek keze meg van kötve: kezelniük kell a szűnni nem akaró, kaotikus áradatot, a rendőrség és a biztonsági erők már nem urai a helyzetnek. Bár hetek óta rendkívüli helyzet van, valójában rég katasztrófahelyzetet kellett volna kihirdetni.

(...)

A párizsi merénylők nagy része franciaországi és belgiumi bevándorlóközegből származik – ez mutatja, hogy Európa integrációs képessége már a 2015-ös tömeges áradat előtt is messze meghaladta képességeit. Ez egyszerű mennyiségi kérdés. Egy bizonyos mérethatár fölött képtelenség az integráció: párhuzamos társadalmak jönnek létre, amelyek aztán dezorientációhoz, bűnözéshez, erőszakhoz és végül terrorhoz vezetnek. Az egykori német kancellár, Helmut Schmidt halála fájdalmasan tudatja velünk, milyen túlterhelt politikai személyzettel van jelenleg dolgunk Berlinben. Olyan személyekkel, akik vészhelyzet esetén se nem gondolkodnak, se nem képesek felnőni a feladathoz.

Mégis, kiknek a kezébe helyeztük a nemzetünk iránti felelősséget? A rend folyamatos destabilizálására a kormánynak hideg fejjel, acélkeménységgel és vad határozottsággal kell felelnie. Saját országunk védelme kell legyen a prioritás. 2015. november 13-a választóvonal lehet, legjobb esetben a német és európai szépelgőpolitika vége. Ha felismerik a jeleket, akkor ez a dátum egy szükséges mentalitásbeli változás kezdete: a politikai kategóriákban való gondolkodáshoz, a vészhelyzetekben való tudatossághoz és az állam alapfeladataihoz való visszatérésé.

Vagy a válság uralkodik rajtunk, vagy mi uralkodunk a válságon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kenwood
2015. november 20. 09:16
Kívàncsi vagyok, hogy mègis mikènt kèpzelik el a nèmetek, hogy 8 àltalànost vègzett arabokat szàzezerszàm integràlnak a nèmet tàrsadalomba. Màr maga egy nyelvtanfolyam kivitelezèse is gigantikus vàllalkozàs ès az àradat nem akar abbamaradni. Ha nem is terrorista, majd azzà lesz itt a gettósodàs utàn, vagy a gyereke.
Akitlosz
2015. november 20. 00:41
"Európa integrációs képessége már a 2015-ös tömeges áradat előtt is messze meghaladta képességeit." Hogy mi? A képessége meghaladta a képességeit? "Ez hülyeség kérem." / Besenyő István /
memocrat
2015. november 19. 23:54
"Vagy a válság uralkodik rajtunk, vagy mi uralkodunk a válságon" Nincs mit hozzátenni, ez az alapprobléma.
választópolgár
2015. november 19. 23:32
merkel nagyon nehéz helyzetben van. Egy nagykoalíciót kell(ene) összetartania, tehát úgy kell beszélni, cselekednie, hogy mindenkinek megfeleljen. Ez már rövidtávon is lehetetlen küldetés. Ezek közül is a legrosszabb politikát választotta a saját népe ellen. Ezentúl a németországban már régóta élő törökök száma miatt is úgy kéne beszélnie, hogy az még nekik is tetszen...hiszen már ők is német állampolgárok ők is szavazók... lehetetlen megvalósítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!