Egy ország, két akarat?

2015. november 25. 08:46

Egy ország: az Egyesült Királyság. Két petíció: egy a bevándorlás mellett, egy pedig ellene. Közel ugyanannyi támogató aláírás. Mi történik a szigetországban?

2015. november 25. 08:46
Bunford Gerda
Mozgástér

A térképek közti különbség döbbenetes. A migránsok befogadása melletti petíciót támogatók döntő többsége néhány nagyvárosban (Cambridge, Bristol, Brighton, Manchester, Glasgowb, Edinburgh), és legfőképp Londonban koncentrálódik. Éppen azokon a területeken, ahol a legnagyobb muszlim (elsősorban pakisztáni és bangladesi) közösségek élnek. Londonban választókerületi pontossággal megegyeznek azok a területek, ahol 15-20% feletti a muszlimok aránya, és ahol a legtöbben aláírták a migránsok befogadását támogató petíciót.

Ezzel szemben a korlátlan migrációt ellenzők sokkal kevésbé koncentráltan élnek az Egyesült Királyságban, a támogatókhoz képest jóval kiegyenlítettebben vannak jelen az ország egész területén. Nem meglepő módon azonban a bevándorlást ellenző petíciót azokban a városokban írták alá a legtöbben, amelyekben (vagy a környékükön) számottevő muszlim közösség él (Blackburn, Bradford, Birmingham).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2015. november 25. 14:27
A szerző által ismertetett tények csak azt támasztják alá, amit az ember logikai úton is valószínűsít. 1)Nagyvárosok, sok bevándorló és sok balliberális, "idegen- és gender imádó", ott bevándorlás párti többség. 2) A (még)tősgyökeres angol (brit)vidéken, kevés bevándorló esetén jelentős bevándorlás ellenes többség jön létre. 3) Olyan vidéken pedig, ahol sok a bevándorló, de kevés a "gender" imádó ballib, ott patthelyzet vagy szerény bevándorlás ellenes többség jöhet létre, a bevándorlók száma és magatartása függvényében.
tango47
2015. november 25. 13:33
Nyilván való, hogy a bevándorlás mellett tüntetők 90%-a szinesbőrű. "Similis simile gaudet", (hasonló a hasonlót szereti).
lionheart
2015. november 25. 12:23
Vicces, hogy pontosan a leglényegesebb mondatot hagyta ki a Mandiner szerkesztője a politológusnő cikkéből - érdemes elolvasni a linkelt eredeti cikk utolsó mondatát: "A petíciókat aláírók számából láthatjuk: a bevándorló kisebbség politikai akarata erősebb lehet az őslakos többség közösségénél." Hát igen, ez a sors vár Európára. Nem kell megvárni azt, hogy 50% fölött legyen a muszlimok aránya valahol. az UK-ban jelenleg 5% muszlim van, és valószínüleg sikeresen meg fognak akadályozni egy törvénykezést.
aleb19
2015. november 25. 11:52
tavaly a leggyakoribb fiu babanev a muhammed volt angliaban meg mindig tobb bevandorlo erkezik afrikabol, azsiabol mint az europabol az elmult feleves eus migrans tokoles azt eredmenyezte, hogy mar 50%-nal nagyob az uniobol valo kilepest tamogatok aranya es novekszik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!