A szolidaritás rendje

2015. november 18. 15:46

Az Amnesty International a párizsi terrortámadások után sem képes szakítani azzal az emberi jogi fundamentalizmussal, mely szerint egy védelmezendő kisebbség – jelenleg épp a menedékkérők – jogai megelőzik a többség jogait.

2015. november 18. 15:46
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

„Jelenleg nem biztosítható egyszerre az uniós állampolgárok maradéktalan biztonsága és valamennyi, Európába igyekvő menedékkérelmező befogadása. Minden állam alapvető kötelessége ugyanis, hogy saját állampolgárai biztonságát garantálja, ez pedig minden mást megelőz. Ezen elsődleges szemponton túl az EU tagállamai felelősséggel tartoznak az uniós állampolgárok biztonságáért is: a schengeni határok védelme ebből kifolyólag – az uniós jog értelmében is – nem jog, hanem kötelezettség. Minden más csak ez után következhet, így az Unión kívülről érkező menedékkérők jogainak biztosítása, a velük történő szolidaritásvállalás is.

Az Amnesty International legutóbbi, a magyar menekültügyi szabályokat bíráló jelentése nincs tekintettel a fenti kötelezettségekre. Az AI a párizsi terrortámadások után sem képes szakítani azzal az emberi jogi fundamentalizmussal, mely szerint egy védelmezendő kisebbség – jelenleg épp a menedékkérők – jogai megelőzik a többség jogait. Az AI így tulajdonképpen a nemzetállamok szuverenitását vitatja, illetve abból következő jogukat, hogy – az uniós joggal összhangban – meghatározhassák, hogy ki és milyen feltételekkel léphet be területükre.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Genfi Egyezmény (és annak emberi jogi fundamentalista értelmezése) felett eljárt az idő, ezért az Egyezmény és az arra épülő uniós menekültügy szabályozás is teljes reformra, újragondolásra szorul. Az alapvető európai életforma védelme és az európai állampolgárok biztonsága érdekében szakítani kell az emberi jogok szélsőségesen liberális felfogásával. Magunk mögött kell hagyni azt a hazugságot is, hogy csak a kisebbség lehet áldozat, a párizsi terrortámadás ugyanis éppen a szabadságon és a jogrenden alapuló többségi európai kultúra ellen irányult.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2015. november 19. 10:30
Ezt olvasva láthatóan újra kell bootolni a ballib oprendszert. Újratervezés után előállnak a lehető legjobb cáfolattal: -Ja kérem, ez csak egy fidesz által fizetett propaganda! Tényleg mindent megcáfoltak, ami le volt írva.
Vezetéknév Utónév
2015. november 18. 20:38
"Alapjogokért Központ" néven tagadni, devalválni az alapvető emberi jogokat? Módfelett bizarr ötlet. Mintha egy Örkény-egypercesből ugrott volna ki ez az állampárti kamucivil bagázs.
madarasi.abel
2015. november 18. 20:05
Azt nem értem, hogy a posztkomcsi fidesz miért bujkál egy ilyen álcivil szervezet mögé? Úgy is tudja mindenki, kinek a szócsövei.
Hirundo
2015. november 18. 19:57
A jogrendszer szintjei Európában elméletileg: - Alkotmányok-Alaptörvények, - nemzetközi szerződések (köztük az összes EU-s jog), - egyéb jogszabályok (a törvényektől az önkormányzati rendeletekig), - egyetemes emberi jogok. A jogrendszer szintjei bárhol a világban az Amnesty International szerint: - egyetemes emberi jogok, abban az esetben, ha a jogalany nem keresztény, középosztálybeli, fehér, nemzeti érzelmű, heteroszexuális, cisznemű vagy férfi, - az összes kisebbség (mindenki, aki nem keresztény, középosztálybeli, fehér, nemzeti érzelmű, heteroszexuális, cisznemű vagy férfi) teljes szabadságjoga, - olyan nemzetközi szerődések, melyek elnyerték az Amnesty International tetszését (ez a csoport megegyezik azon szerződések csoportjával, melyek a fenti két ponttal egybevágnak), - ??? - minden más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!