Futballpuccs, avagy je suis Michel

2015. október 16. 13:36

Hát persze, a Blatter fémjelezte szolidáris, sportbaráti, ha úgy tetszik, korrupt, de amatőr, bárgyú módon korrupt, s közben valóban sikeres és küldetéses, hamarosan mégiscsak romantikusnak tűnő világnak vége.

2015. október 16. 13:36
Szöllősi György
Szöllősi György
FourFourTwo

Hát persze, a Blatter fémjelezte szolidáris, sportbaráti, ha úgy tetszik, korrupt, de amatőr, bárgyú módon korrupt, s közben valóban sikeres és küldetéses, hamarosan mégiscsak romantikusnak tűnő világnak vége, a dollármilliárdokat megmozgató futballüzletre felfigyeltek az igazán nagyfiúk is. Amit most látunk, azt a Józsefvárosban egykor »einstandnak« nevezték. Vége a minden szövetségi elnököt a keresztnevén szólító és barátjaként ismerő FIFA-elnök és a világklasszis futballistából lett UEFA-elnök világának. Jönnek a hidegvérű profik, és a demokrácia, a transzparencia, az igazságosság nevében lesöprik a demokratikusan megválasztott vezetőket, és titkos eljárásban, abszolút igazságtalan körülmények között, elképesztő médiatámogatással és arroganciával átveszik az irányítást az amerikaiak számára eleddig érdektelen, de egyre több pénzt termelő és Oroszországnak, valamint Katarnak világbajnokságot adó eddigi futballönkormányzat fölött. Hogy a kirakatba tolt, nevesített képviselőjük éppen egy magyar származású ügyvéd, a 36 éves dr. Cornel Borbély, az csak a menetrendszerű fintora a sorsnak.

Így aztán, bár nincsenek illúzióim, az UEFA-vezérkar és a szövetség tagsága után ma én is azt mondom: Je suis aussi Michel!

De ettől még a jövő évi franciaországi Eb pótselejtezőinek sorsolása vasárnap 1984 párizsi Európa-bajnoka, a francia nemzeti hős egykori csapatkapitány, az első 24 csapatos Eb-t UEFA-elnökként újra Franciaországba vivő Michel Platini nélkül zajlik majd. Netán egy ügyvédi irodából küldik majd az utasítást, hogy mikor mely golyót kell kihúzni az urnából?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. október 17. 14:56
Én csak nb3-at nézek, ha néha adják, mert abban van kiszámíthatatlanság. Főleg, ha pattog a labda.
sittes
2015. október 16. 22:03
Igazából nemcsak a FIFA/UEFA korruptságára mutatnak rá ezek a történetek...
Lorpo
2015. október 16. 20:30
Az európai szurkolói csoportok az utolsó olyan civil tömörülések, melyek készek, és képesek megvédeni véleményüket, világnézetüket. Persze lehet csürhézni, meg nácizni, de mutasson bárki egy olyan alulról jövő szerveződést, ami képes ezreket megmozgatni. A különböző alapítványok által pénzelt drogos hippik nem tartoznak ezek közé, ezt szeretném tisztázni! És ezek a szurkolói csoportok állnak már csak ki a hagyományos európai értékek mellett, állnak ki a normalitás, az európa az európaiaké eszméje mellett! Hát ezért kell ezt is szétbarmolni.
röviden
2015. október 16. 16:30
Ez a "je suis"-zás helyből nemigen jön be. A haveri korrupcióból most jól szervezett, profi korrupció lesz. Lényegi különbség nincs, csak az utóbbi könnyebben eladja magát törvényesnek és erkölcsösnek, ill. végső esetben szarhat rá, mit gondolnak róla. Fölkészül: a NOB.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!