Jól fizet a nőgyűlölet, főleg ha a főnök is tehetségtelen

2015. október 27. 09:16

A Tutiblog és a Mandiner is rendszeresen megteszik a maguk nagyszabású tétjeiket, bár a feminizmussal kapcsolatos tudásuk messze alulmúlja a vonatkozó Wikipédia-szócikket.

2015. október 27. 09:16
Papp Réka Kinga
Kettős Mérce

„Orbán Viktor szerint nem állják ki a nők - az ő politikai vállalkozása által bevezetett - karaktergyilkosságokra épülő magyar politikai közeg próbáját. A sírás az asszonyok dolga, a minisztereké a góltotó. Illés Zoltán se megy a szomszédba egy kis tahózásért, bármilyen ellenzéki képviselőnőt lefejel, és akkor most már nem is kezdek el vakkomondorozni. A magyar kormány egész egyértelműen mizogin.

A Tutiblog és a Mandiner is rendszeresen megteszik a maguk nagyszabású tétjeiket, bár a feminizmussal kapcsolatos tudásuk messze alulmúlja a vonatkozó Wikipédia-szócikket. A Heti Válasz Szőnyi Szilárdja olyannak nem akarja látni a feminizmust, amilyen az sose volt. Riszpekt, Szilárd! A Class FM-en időnként nemi erőszakra buzdítanak, vagy nőverésen, abúzuson viccelődnek. De ez csak a szokásos ügymenet.

No persze nem csak a jobboldalon hódít a macsótempó, sőt! A DK-propagandablog Nyugati Fény úgy nyomja az antifeminista lózungokat, mint részeg menedzser a budiajtót. (...)

A gyűlöletdiskurzusokkal operáló, közepesen tehetségtelen, teljesítmény nélküli, alkalmatlan vagy akár kifejezetten irreleváns embereknek olyan piaci szerepet kell találniuk, amit az ő igen szerény szakmai teljesítményükkel is jól el tudnak látni. Ebben a helyzetben  így evidensen adja magát a talpnyalás, és a döntési pozícióban lévőket helyükön tartó igazságtalanságok hangos dicsőítése. Ezért olyan jó buli nőt, menekülőt és bevándorlót, cigányt, meleget vagy transzokat utálni. Ez afféle piaci »rövidebb út«, amivel a súlyosan kontraszelektált médiában a legtehetségtelenebb és legméltatlanabb szerkesztők és rovatvezetők kebelébe be lehet kéredzkedni. Mert ha egy szerkesztő kontraproduktív, a középszerűeket és a simulékonyakat jutalmazó rendszerben került felülre, annak a pozíciója megerősítéséhez bizony hasonlóakat kell maga alá gyűjtenie.

Ezt hívhatjuk osztályárulásnak, sztrájktörésnek, törleszkedésnek. Az oka végül is ugyanaz: emberek nem tudnak érvényesülni egy igazságtalan rendszerben, ezért különutakat választanak az egyéni boldogulásukhoz. Az egyetlen módja, hogy ennek elejét vegyük, a szakmai tisztességesség volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. március 26. 23:43
Jesszus má megint PRK osztja az észt. Vegyen már magának egy bolgár gyártmányú műpeniszt oszt elégítse ki magát. Valami nem jött össze a szerkesztőségben ? Különben meg kit érdekelnek a feministák ?
Burmin
2016. március 26. 23:42
Jesszus má megint PRK osztja az észt. Vegyen már magának egy bolgár gyártmányú műpeniszt oszt elégítse ki magát. Valami nem jött össze a szerkesztőségben ? Különben meg kit érdekelnek a feministák ?
memocrat
2016. március 02. 12:36
"...olyan jó buli nőt, menekülőt és bevándorlót, cigányt, meleget vagy transzokat utálni." Utálni, bármi negatívat generálni felesleges. Kár, hogy PRK ezt teszi. Azt hiszem, lehet olyan kommunikációt kialakítani, amely problémamegoldásra, közös gondolkodásra, finomításra ösztönöz. Semmilyen formában megkülönböztetést férfiak részéről nem tapasztaltam a munkámban. Volt, mikor keményen vitatkoztunk szakmai kérdéseken, de nagyvonalúak voltak, néha sokkal inkább azok, mint én. Talán szerencsém volt, hogy úriemberekkel dolgozhattam médiától távol. Lehet a külső kontroll megoldás. Nekem a gyerekeim jeleztek néha, mikor túlzásokba estem. Úgy tűnik, a szerző hajlamos egyensúlyát elveszíteni.
Vén Csataló
2016. február 11. 16:10
A feminizmus egyik "nagyszerű" vívmánya, hogy ma már arrogáns ostoba bunkó nem csak férfiban van, hanem nőben is. Mint ez az izé is itt. Örüljünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!