Eladó a nemzet aranya

2015. október 29. 08:27

Éppen csak a jövőnket, gyermekeink és unokáink jövőjét illető, talán két legfontosabb kérdésben nem kérték ki az emberek véleményét: a paksi bővítésről és közös földjeink eladásáról.

2015. október 29. 08:27
Mangel Gyöngyi
Magyar Nemzet

Vajon a gazdák alatt Bitay Márton azokra a nyertes pályázókra gondolt, akik a földbérléssel vállalt feltételeket nem teljesítették, és most megvehetik a hamis ígéretekkel megszerzett földeket? Bitay Márton esetében azt se felejtsük el, hogy jogerős ítélet mondta ki, hogy valótlanságot állított Kishantosról. A kishantosi ökogazdaság részben ezek miatt a hamis állítások miatt vesztette el addig bérelt földjeit.

Ángyán József hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt hangoztatta: „Mi nem eladni, hanem vásárolni fogunk földeket”, de néhány napja a parlamentben már kevesellte az eladásra kijelölt területeket. Ha az összes szántó, halastó, gyümölcsös és legelő magánkézbe kerül, csak az erdők és a védett területek következhetnek. Gyanítom, hogy Lázár János sem véletlenül kottyantotta ki, hogy az állami földeket kezelő vállalatok vezetői pártállásuktól függetlenül „szétlopják” a cégeket, hanem egy nagyon tudatosan elhelyezett érv volt a földprivatizáció mellett. A veszteséges állami erdőgazdaságokra történő utalás akár az erdők privatizálását is előkészítheti. Az árverésre kijelölt földek között már most található védett, Natura 2000-es terület, és ne felejtsük el, hogy tavasszal a kormány a nemzeti parki földeket is az NFA alá akarta gyűrni.

A kormány azt hirdeti, hogy számára fontos az emberek véleménye, a Rogán Antal vezette új minisztériumban nemzeti konzultációs központ is lesz. Éppen csak a jövőnket, gyermekeink és unokáink jövőjét illető, talán két legfontosabb kérdésben nem kérték ki az emberek véleményét: a paksi bővítésről és közös földjeink eladásáról. Egyik ügyben sem volt nemzeti konzultáció, nem volt népszavazás, az állami földek kiárusításának kérdése még az Országgyűlés elé sem került. Pedig tudósok, szakpolitikusok is felhívták a figyelmet arra, hogy ez a földprivatizáció ellentétes az alaptörvény szellemével, és a kormánynak nincs felhatalmazása a nemzeti vagyon kiárusítására.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. október 29. 16:30
CSAK A FIDESZ ! CSAK A FIDESZ(DSZ) ! CSAK A FIDESZ(DSZ) MAFFIA ! CSAK A FIDESZ(DSZ) HAZAÁRULÓ MAFFIA !
hátakkor
2015. október 29. 14:45
14-ben népszavazàs volt Paks 2-ről. Is. Maga Jávor tette azzà.
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. október 29. 11:26
Na ezek vajon hogy találtak egymásra.. Mármint a zöld nő meg a Magyar Nemzet.
betamás89
2015. október 29. 10:55
Én nem tudom megérteni és szerintem a mandin tanyázó fidesznyikek sem tudnak értelmes magyarázatot adni arra, hogy ilyen ügyekben miért nincs népszavazás és hogy általában miért félnek a kormánypártok úgy a népszavazásoktól, mint az ördög a tömjénfüsttől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!