Döbrögi feltámadása

2015. október 14. 08:09

Magyarország legtöbb településén ma kiskirályok uralkodnak, akik mindent megtehetnek.

2015. október 14. 08:09
Kácsor Zsolt
Népszabadság

„Magyarország legtöbb településén ma kiskirályok uralkodnak, akik mindent megtehetnek. Ide jutottunk negyedszázad alatt: az igazságosabb, rendezettebb, kiszámíthatóbb világba vetett hit a tanácstermek izzó levegőjével együtt elillant, a tárgyalóasztalnál bólogatójánosok ülnek, az asztalfőt megint a kiskirály uralja, egy valóságos Döbrögi, aki kövérebb és magabiztosabb, mint valaha.

Döbrögi föltámadt, de sehol egy Ludas Matyi, hogy miheztartás végett elverje háromszor, mert akiből ebben az országban Ludas Matyi lehetne, Londonban mosogat, és a szülővárosa már csak akkor jut eszébe, ha onnan valaki ismerősnek jelöli a Facebookon.

A kiskirály számára az önkormányzatiság nem érték és nem eszmény, amellyel elszámolni tartozik a jövendő generációknak, hanem olyan út, amely átjárást biztosít a közvagyon és magánvagyon között. Az előbbi fogy, az utóbbi gyarapszik. Mivel a Döbrögik leleményesek, az amúgy is csökevényes magyar önkormányzatiságot sokféle módon képesek pusztítani, rombolni és meglopni. Több helyütt bevezették a holdingrendszert, amelynek az a lényege, hogy a település tulajdonában lévő közcégeket a »hatékonyságnövelés« és »rugalmasság« jelszavaival betagolták egy holdingvállalatba, s így kivonták őket a helyi önkormányzat ellenőrzése alól. Mivel a holdingvezér a kiskirály bábja, ők ketten azt csinálnak a közcégekkel, amit akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. október 15. 08:40
S pont egy dagadt lufifejű ÁVH-s kinézetű Döbrögjzik spontán.
Peter8811
2015. október 14. 18:47
Ne Döbrögizz Kácsor, mondj egy új mesét A fasiszta kommunizmusét!
khomeini
2015. október 14. 17:02
Tisztelt Kácsor Zsolt, önnek komoly téveszméi vannak a rendszerváltás előtti időkről. Hosszan mesélhetnek az akkor már felnőtt emberek a helyi párttitkárok, tanácselnökök, TSZ-elnökök kiskirálykodásairól. Emlékezhetünk Pol-Pot megyére (ez Szolnok megyét takarta), vagy Pap János Veszprém megyei pártfőtitkárra, aki '56 után személyesen járt ki halálbüntetéseket (mellesleg az MSZP-s Szekeres Imre pártfogója). Ez nem 25 éves történet, nem 25 év alatt jutottunk el a kiskirályokhoz, akik egyébként - ellentétben a rendszerváltás előtti évek gyakorlatával - ma már demokratikus úton leválthatók, és nem járnak ki halálbüntetéseket sem.
cutcopy
2015. október 14. 15:22
Tanácstermek izzó levegője kicsit megártott az mentáltestednek.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!