A tanári szoba táblája

2015. október 08. 08:27

Jobban megy ott a munka, ahol rendszeresen szembesítjük magunkat és egymást azzal, mit csináltunk jól s miben hibáztunk.

2015. október 08. 08:27
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Idők

„Emlékszem, alsó tagozatban firkáltuk tele az iskolai WC falát a szó nőnemű megfelelőjével, de ötödikben ez már ciki lett volna. Most pedig a Történelemtanárok 25. Országos Konferenciája tekintélyt parancsoló állásfoglalásban minősítette kínosnak a betűszót, amely a pedagógusok önértékelési csoportját jelenti. Ami tulajdonképpen nincs is. Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár inkább BECS-nek, belső ellenőrzési csoportnak hívja azokat az önértékelési pontokat, amelyeket az OECD ajánlására mostanság hoznak létre a tantestületek, hogy a pedagógusok valós visszajelzést kaphassanak a munkájukról. »Feljelentőbrigádok!« – harsogja a konstruktív ellenzék, ami rögvest beláthatatlan szakmai magaslatokba röpíti az amúgy is épületes párbeszédet. Jegyezzük meg halkan, hogy a multinacionális vállalatoknál évtizedek óta bevett gyakorlat átültetéséről van szó a pedagógia területére, és egyébként is jobban megy ott a munka, ahol rendszeresen szembesítjük magunkat és egymást azzal, mit csináltunk jól s miben hibáztunk. Van viszont egy jól körülhatárolható csoportja a magyar társadalomnak, amelyik az életét tette föl annak bebizonyítására, hogy minden elviselhetetlenül rossz ezen a tájon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!