A megfigyelő óvóbácsi

2015. október 28. 19:51

Meg hogy Merkel pattoghat, de Orbánt titokban mindenki jobban tiszteli. Szóval Orbán ült, mint veszekedő ovisok felett az óvónéni, vagy mint waldorfos tanárnő a vitakultúra (Willkommenskultur) erősítését célzó, érzékenyítő órán.

2015. október 28. 19:51
Bernard Gui
Tutiblog

„Az EU pedellusként pattog, vagy inkább tekintélyét vesztett napközis felügyelőként, szeretne rendet tartani, de nem sikerül, azt hiszi, a két szép szeméért bármit megtesznek neki, pedig nem. A balkáni országok fele pedig nem tömörül olyan szövetségbe, mint az EU, ahol legalább látszólag és elvileg félre kéne tenni az ellentétes érdekeket. Ők nyílt lapokkal, teljesen szuverén módon játszhatnak.

Mit vár az EU vajon ezektől az államoktól? Hihetetlen az a stupiditás és tökéletes tanácstalanság, ami jellemzi az Uniót. Miért nem jó, ha a balkáni államok kerítésezgetnek? Oké, nem szép dolog, de a menekültáradat megállításában csak jobban jön, ha már a görög határon kerítéssel találkoznak, aztán mindenhol máshol is, előbb-utóbb csak megunják, és nem Röszkénél néznek majd először úgy, mint borjú az újkapura.

Mindenki úgy segít magán, ahogy tud, ez volt a minicsúcs tanulsága.

Meg hogy Merkel pattoghat, de Orbánt titokban mindenki jobban tiszteli. Szóval Orbán ült, mint veszekedő ovisok felett az óvónéni, vagy mint waldorfos tanárnő a vitakultúra (Willkommenskultur) erősítését célzó, tömbösített, spirituálisan érzékenyítő órán – ohh, bocsánat, foglalkozáson -, s hagyta, hadd jöjjenek rá arra, amit ő már elmondott Tusványoson.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2015. október 29. 00:04
A migránsokat próbálják majd hazaszállítani, a kerítéseket pedig mindenhol, utólag felépíteni, meg ezt az egyetlen, határvédelmet komolyan vevő (tradíció) országot úgy általában hibáztatni, de mindez nem segít a következő 20 éven. Merkel nem hogy bukott Nobel-díj várományos lesz, de konkrét hülyeként rögzíthetik német történelemben, mint nálunk Telekit. Tudjukmiért.
tango47
2015. október 28. 21:30
Nyugi-nyugi! Juncker 2016 tavaszára összehívott egy értekezletet. Minden rendben lesz.
Orvosok és mérnökök
2015. október 28. 20:23
Ez a kep nemet RT (ruptly) youtube oldalarol van, szerintem sokmindent elmond http://kepfeltoltes.hu/151028/orban_yt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
bini
2015. október 28. 20:00
Jó. Tusványoson csak nyomatékosította az évekkel korábban felvetett gondolatait ami süket fülekre talált az EU nagyarcú pöchendi vezetői k9rében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!