Hatpontos útmutatás

2015. szeptember 24. 11:48

A horvát politikus példájából érdemes lenne tanulni: megkapta ugyan a maga negyedóra csillogását, amikor megmutathatta, hogy ő bizony kedvesebb, európaibb ember, mint Orbán Viktor.

2015. szeptember 24. 11:48
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Nagyjából itt tartunk most Európában. Maradva a Monty Pythonnál, már legalább mellkasig ér a víz, vagy ha úgy tetszik, alva járunk. Mint 1913-ban. (…)

A horvát politikus példájából érdemes lenne tanulni: megkapta ugyan a maga negyedóra csillogását, amikor megmutathatta, hogy ő bizony kedvesebb, európaibb ember, mint Orbán Viktor, aztán egyetlen nap alatt összeomlott a horvát migránsellátási rendszer. Annyira gyorsan, hogy a híres A tervnek maga a léte, a B tervnek pedig a fenntarthatósága, na meg szabályossága erősen kérdéses. Nem is beszélve az állítólagos C tervről, a káosztervről.

Orbán Viktor idejekorán megmondta, hogy itt Magyarországon nem szeretjük a politikailag korrekt mellébeszélést, de Európa vezetőinek többsége egyelőre a dagályos ömlengésekben hisz. Tudják, Európa meg a falak lebontása. Márpedig a közhelylufikat ideje kipukkasztani, a jópofizást pedig nagyon sürgősen befejezni, akkor ugyanis már hiába kiabálunk, amikor a víz alatt leszünk. Persze van, akin már most sem lehet segíteni, Ausztria liberális újságírói ma is fasizmust vizionálnak ide, a szomszédba. Mind belpolitikai, mind európai szinten úgy döntöttek, hogy a nekik dobott mentőövet undorodva visszautasítják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 24. 20:48
Szocialista, munkáspárti egyéb vörös bolsevista politikusok szavára nem kell sokat adni.
Okoskata
2015. szeptember 24. 17:18
Fejèn talàlta a szöget, a sok àlszent, àllítólagos liberàlissal elàrasztott EU ès ENSZ ès Humanitàriusok stb... szövegelèse màr nagyon fàrasztó. Titokban màr maguk sem hihetik, hogy csak egy ember vette èszre, hogy a kiràly meztelen. Az àtlàtszó lepel nem vèd, vèdhet igazàn. Kèrdès: mi a cèljuk?! Vagy a Titanic mentőcsónakjaiba ők szàllnak be elsőre?
tango47
2015. szeptember 24. 12:33
Tényleg teljesen feleslegesen izmozunk. Becsatornázni Ausztriába a betolakodókat minén gyorsabb ütemben. (Persze akkor meg azért leszünk fekete seggűek, de mindegy!) Én leginkább annak örülnék, ha Franciaországba tudnánk eljuttatni őket Hollande legnagyobb örömére, hogy dögöljenek bele a szarkeverésükbe!
Antigoné
2015. szeptember 24. 12:00
Kíváncsi vagyok, mi lesz Ausztriában az őszi tartományi választások után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!