A normalitás lázadása

2015. szeptember 21. 15:36

Pedig az emberek igazából nem egyenlőek – kizárólag a törvény és Isten előtt azok. Az ember ugyanis természetéből, az ősbűnből fakadóan hibás, gyarló alkat.

2015. szeptember 21. 15:36
Kovács István-Szánthó Miklós
Alapjogokért Központ

„Létezik napjainknak, a posztmodern utáni kornak egy sajátos nyelvezete – talán inkább ideológiája –, mely megbénítja az igazmondást, letöri az őszinteséget, »elrelativizálja« a valóságot és a felelősséget: a »politikai korrektség«. A politikai korrektség – mely kifejezés a legendák szerint Mao Ce-Tung Vörös könyvecskéjéből eredeztethető – és a hozzá tapadó szektás hitrendszer abból az alapvetően téves felfogásból indul ki, hogy az emberek minden téren és mindenek felett egyenlőek – ha pedig mégsem, akkor az egyenlőséget erőltetve, parancsszóra szükséges megvalósítani.

Pedig az emberek igazából nem egyenlőek – kizárólag a törvény és Isten előtt azok. Az ember ugyanis természetéből, az ősbűnből fakadóan hibás, gyarló alkat. Vannak jobbak és rosszabbak, tehetségesebbek és tehetségtelenebbek: különbözőek vagyunk, különböző képességekkel, adottságokkal, sajátosságokkal, jó és rossz tulajdonságokkal. És az, hogy az egyes kultúrák, civilizációk és az azokat alkotó emberek különbözőek – például »férfiúvá és asszonnyá teremté őket« (1. Móz. 1,27) –, tehát nem egyformák, az így van jól. Mert így természetes. Így sokszínű a világ.

A baloldali és liberális utópisztikus (jelentése: »seholsincs«) ideológiák azonban mindezt tagadják – ideológiák lévén azt gondolván, hogy mindenre van adekvát, racionális válaszuk. Legalábbis azt állítja a valóságot zárójelbe tevő konstrukciójuk, hogy a fejlődés és a modernizáció során létre kell hozni azt a társadalmat, ahol mindenki egyenlő. Ahol nincsenek különbségek, nincs jó és rossz, alapvetően nincsenek értékek sem. A nagy sokaságban minden és mindenki ugyanolyan – »all different, all equal«, szólt az Európa Tanács kampánya is –, ezért nem lehet és nem is szabad értékítéletet megfogalmazni, hiszen annak kimondása, hogy mi a »jó« és mi a „rossz”, valakit a sokaságból bizonyosan megsértene, bántana. Tehát mindent – mindent, bármilyen is legyen valós erkölcsi tartalma – tolerálni kell: de legfőképpen a másságot, az eltérőt, a hagyományosnak hitt konvencióktól, a szokásostól különbözőt.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. szeptember 22. 08:24
Megint jön valaki, felállít egy téves elképzelést valamiről, aztán elítéli. SENKI sem mondta, hogy minden ember abszolút egyenlő lenne. Vagy, ha mondta, az az un. "létező szocializmus" idején volt csak aktuális. Csak annyi történt, hogy az Ön alapvetését, - hogy senki nem egyenlő, KIVÉVE Isten és a törvény előtt - elfogadva, éppen a valóság tapasztalatait, meg a tudományos eredményeket is felhasználva, bevontak MÁS kivételeket is, melyek szerint az emberek még SZINTÉN egyenlőek. Ezek az un. "emberi jogok". De Ön nem is ezért állítja fel tézisét, hanem, hogy a "politikai korrektséget" szapulja. "Kis" logikai bakugrással, persze: hiszen mi köze az egyenlőség "eltúlzásának" ehhez? Mert a deviancia megállapítását, a helytelen viselkedés, sőt a bűnös megnyilvánulások kipellengérezését mennyiben befolyásolja a "pc"? Attól enyhébb lesz a bűntett, ha azt mondjuk cigányok "markecoltak"? Természetesen nem. Csak jobb a tényekhez ragaszkodni. Ugyanis ilyen összefüggésben (!) a cigány szó konnotációjában benne van egy negatív általánosító felhang. Csak EZT kell elkerülni. Hogy ne a szomszéd cigány asszonynak essen neki valamilyen oktalan ember. De nem véletlen az sem, hogy Ausztriában-Németországban több száz MAGYAR embercsempészt találtak egy hír szerint. EZZEL a megfogalmazással - no meg a kormányzati propagandával - elérik, hogy ha majd síelni megy az Alpokba, az osztrák rendőr még a sícipőjében is migránst keres majd... De nem baj, legalább a bőrén érzi, hogy milyen is az a NEM píszi szóhasználat. Orbán azon van, hogy a "magyar" lesz a nigger szó európai megfelelője. "Two magar went before me. I was afraid" (Elnézést, ezt a neten találtam.)
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 22. 00:00
Egy "Alapjogokért Központ"-hoz tartozó akárki arról ír, hogy az embereknek nincsen alapvető joga az egyenlőséghez? Ez valami hírcsárda poszt, ugye?
Andre1bp
2015. szeptember 21. 16:45
Ezt az egyik muszlim bevándorló írta?
Fakutya Vigyora
2015. szeptember 21. 16:26
Az egyenlőség hangoztatásával a szart bátoritjuk, a kiválónak kedvét szegjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!