Orbán túltolta, de eddig bejött neki

2015. szeptember 17. 11:58

A magyar rendőröket támadó menekülteket mutató felvételek után tényleg nehezebb lesz Orbánt azzal támadni, hogy miért nem emberséges és szolidáris a nem is hozzánk, hanem a németekhez tartó emberekkel.

2015. szeptember 17. 11:58
Kárpáti Márton
Index

„A szerdai határostrom láttán nem nagyon maradnak érvek Orbán bírálatára. Persze, lehetett tudni, hogy ez lesz, talán nem akarták, hogy így legyen, de azért számítani lehetett rá. Persze, az egész szépen fel volt építve, a kockázatokat és a forgatókönyveket nyilván átgondolták. Valahol nagyon szomorú ez az egész, de a magyar határt és a magyar rendőröket támadó menekülteket mutató felvételek után tényleg nehezebb lesz Orbánt azzal támadni, hogy miért nem emberséges és szolidáris a nem is hozzánk, hanem a németekhez tartó emberekkel. Mert lesz rá egy demagóg és egyszerű válasza: ezek nem békés emberek, őket akarja bárki befogadni?

Egy sor dolgot lehetett volna máshogy csinálni, hogy ne jussunk el idáig. Kerítés építése helyett (vagy mellett) lehetett volna sokkal több kulturált befogadóállomást építeni, sokkal több embert ültetni a regisztrációs asztalokhoz, megfelelő tájékoztatást adni, stb. De az már januárban látszott, hogy a kormány nem ezt a utat fogja választani. És a magyarok többsége szerint a kormány helyesen cselekszik, a nyugati bírálatok pedig majd lassan elhalkulnak. A mai események alapján pedig simán kimondhatjuk: ezt addig tolták, amíg lehetett. És eddig ez bőven bejött nekik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. szeptember 17. 23:13
balfax firkászok TASZos ok Soros Army azaz vörös sapkás "Csege Vera"brigád „Nézzük, mit is ír elő az 1951-es genfi egyezmény. Szemelvények, csak erős idegzetű jogvédőknek. »Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.« »Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.« (...) »A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.«”
Pinter68
2015. szeptember 17. 21:40
" Bejött neki" Igen, mert pont ez volt Az aljasul kitervelt cél. Nem kell hozzá senkinek sem tömegpszichozishoz értő szakembernek lenni, hogy kitalálja, ha egy vándorló, folyamatos utánpótlást kapó tömeg útjába hirtelen akadályt görditünk, az fel fog torlodni. És a tömeggel arányosan növekszik a bizonytalanság és információ hiány miatti feszültség. És voilá, már készen is van a tuti balhé receptje. Onnantól pedig hátra lehet dőlni, mert lehet mutogatni a hazai közvéleménynek a tomboló és követelözö barbárokat. És a magyar közvélemény nagy része jól kiszámithatoan nem fog összefüggést látni ok és okozat között.
Necoure Yamakee
2015. szeptember 17. 20:40
Januárban mit lehetett látni? Pláne nektek. Orbánék mar mondtak, hogy gond lesz, ti meg nyar elején is azzal jottetek, hogy nincs is menekultugy, barom.
Necoure Yamakee
2015. szeptember 17. 20:40
Januárban mit lehetett látni? Pláne nektek. Orbánék mar mondtak, hogy gond lesz, ti meg nyar elején is azzal jottetek, hogy nincs is menekultugy, barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!