Bazi nagy Hitler-bajszos segélykiáltás a Magyar Narancs címlapján

2015. szeptember 12. 14:33

Van, aki elmagyarázza magának, hogy ő középen áll, majd felépít egy elképzelt baloldali szélsőséget, más pedig tovább próbál kiállni az értékei mellett, egyre csak frusztráltabban.

2015. szeptember 12. 14:33
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Baloldaliként vagy liberálisként valójában tényleg egyre nehezebb ebben az országban létezni, van, aki a politikától való teljes elfordulással válaszol, van, akit felzabál a kognitív disszonancia, és elmagyarázza magának, hogy ő középen áll, majd felépít egy elképzelt baloldali szélsőséget (miközben bármilyen baloldali és liberális politikai gondolatnak körülbelül semennyi hatása sincs a valós történésekre), más pedig tovább próbál kiállni az értékei mellett, egyre csak frusztráltabban.

Nagyjából erről szól ez a címlap. Aki ezt nem hajlandó észrevenni, az nem próbálja megérteni honfitársai helyzetét, tehetetlenségét, hanem gúnyt űz belőle. Aki cinikusan reagál erre a szerinte káros frusztrált dühre, melynek elítélése mellett egy cseppnyi részvétet se kíván érezni, az pontosan olyan gyűlölködő, mint akiket gyűlölködéssel vádol.

Persze nem állítom, hogy az a politikai gondolkodás, ami a menekültkérdésben egy Hitler-bajuszos Orbánt, a szerkesztőségi cikkben pedig nácizást hoz ki magából, nem lenne ártalmas, hanem arról beszélek, hogy ez a frusztráció, amely egyébként a magukat középen tartókon (»két hülye szélsőség«), és a jobboldaliakon (»hazaáruló balosok«) is kijön, nem egymástól független dolgok. Ha pedig érteni is akarjuk, mi történik körülöttünk, meg kell érteni a balosok, a középen állók és a jobboldaliak motivációját is ahhoz, hogy sokkal kevesebb frusztrációval és dühvel rendezzük a politikai vitáinkat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. szeptember 13. 20:54
Ettől a regisztrációtól miért fáznak annyira a bevándorlók? Lehet van valahol egy fasza adatbázis amiben az összes háborús bűnös fel van sorolva Aladintól Zuahedig?
Rockpapa
2015. szeptember 13. 14:41
Baromi unalmas ez az antifasiszta baloldaliság.Aki nem tetszik rárajzolunk egy hitlerbajuszt.Hülye liberálisok,már semmi ujjat nem tudnak kitalálni.Szerencsére ök lesznek az elsők ,akiket a betelepülő iszlám elpusztít.
csi
2015. szeptember 13. 13:39
Bazi nagy hülye vagy, Andris.
tevevanegypupu
2015. szeptember 12. 23:03
Maguknak viszont hatalmas Sztalin bajusz kellene vagy tökkopasz Rákosi fej, esetleg Gerő szemüveg..Maguknál nácibb nem létezik az országban, szdsz = ávh..Csak provokálják újra és újra, hogy ne felejtsük el micsoda csaló, hazug, az mszmp köpenyéből kibújt társulat maguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!