A futballista a felelős a karrierjéért

2015. augusztus 22. 15:11

Kint beszéltünk az elnökkel, megnéztük az edzőközpontot, a stadiont, a várost. Ahogy haladtunk előre, Balázsnak egyre rokonszenvesebb lett a Bursaspor. Interjú.

2015. augusztus 22. 15:11
Vörösbaranyi József
MNO

Sikernek tartja Dzsudzsák Balázs törökországi szerződését?

Kielégíti Balázs szakmai és anyagi igényeit. Ha innen közelítünk, akkor a Bursasporba szerződése siker.

Miért éppen a Bursaspor lett a befutó?

Amikor meghívtak minket Bursába, úgy voltam vele, hogy tisztelettudóan viselkedünk, aztán hazamegyünk, és átbeszéljük a dolgokat. Ráadásul még két ismertebb, köztük egy a Bajnokok Ligájában szereplő klub válaszát is vártuk. Kint beszéltünk az elnökkel, megnéztük az edzőközpontot, a stadiont, a várost. Ahogy haladtunk előre, Balázsnak egyre rokonszenvesebb lett a Bursaspor. Bármilyen furcsa, neki is kell a megerősítés: tanácsot kértek tőle, hogy kit igazoljanak. Ez fontos számára, ő akar vezéregyéniség lenni.

Csalódott volt Balázs, mert nem tudott a Herthához igazolni?

Nagyon. Szinte az egész nyár erről szólt, Dárdai Pállal folyamatosan egyeztetett, német partnereim is többször tárgyaltak a Hertha sportigazgatójával, Michael Preetzcel. Balázs nagyon reménykedett, hogy mehet a Herthába. Sajnos nem jött össze. (...)

 Mekkora a menedzser felelőssége egy-egy karrier alakulásában? 

Nagy. Amíg a pályán a futballistáké és az edzőké a főszerep, addig a játékosügynökök a háttérből diszkréten irányítják a show-t. Én például felelős vagyok Balázs pályafutásáért. Utólag tudom, hogy mikor kellett volna bizonyos dolgokról beszélgetnem vele, de az elmúlt tizenhárom év alatt nekem is meg kellett tanulnom a szakmát. Most már tudom, hogyan kell valakit sztárrá nevelni. Hogyan kell úgy terelgetni a játékost, hogy megértsen alapvető dolgokat, aztán az egyik futballista megérti, a másik nem. Balázsban óriási a bizonyítási vágy. A tehetségének, az egyéniségének és az akaratának köszönhetően eddigi pályafutása során minden csapatban megállta a helyét. Megvan benne az a plusz, ami a játéktudása mellett a többiek fölé helyezi őt, és Európa-szerte elismert labdarúgó vált belőle. Az ismertsége és elismertsége révén már nemcsak labdarúgóként, hanem márkanévként is tekinthetünk rá, természetesen nem CR7 dimenzióban. A Stars & Friends játékosügynökség menedzsmentje a sportkarrierje mellett gőzerővel dolgozik a személyesimázs-építésén. Például a Rexona új termékének magyarországi bevezetési kampányában a márka reklámarcaként főszerepet kapott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. augusztus 23. 08:47
Dzsudzsák szintű fiatalabb játékost olcsóbban is meg tudnak venni. Ez nem az edző megbecsüléséről szól - akit egyébként nyomban kirúgnak, ha nem jönnek az eredmények - hanem a csapatépítésről és arról, hogy a vásárolt játékost később drágábban tudják-e eladni, mint amennyiért vették. Dzsudzsákot utoljára Hollandiában adták drágábban, mint amennyiért vették. Annak lassan 10 éve.
KannibálTatárÚr
2015. augusztus 22. 18:23
Azért fura, hogy ugyanarra a posztra szerződtették a szlovák válogatott Miroslav Stochot is. Szlovákia az utolsó nyolc mérkőzését megnyerte és 14. a világranglistán.
Energetikus
2015. augusztus 22. 16:37
azt írja a szlovák bulvár, hogy a szlovák válogatott Miró STOCH is a Bursaspor-hoz szegödött, aki 2012-ben a Puskás-díjat kapta az év legszebb góljáért ... majd meglátjuk, mire lesznek képesek: - Miroslav Stoch, Dzsudzsák Balázs, Tomáš Sivok és Tomáš Necid ... - Ertugrul Saglam irányításával ...
lavor
2015. augusztus 22. 15:37
Én nem vagyok Dzsudzsáknak senkije, nem fogom számon kérni, hogy mennyit keres, meg hol játszik, ehhez közöm nincsen, engem csak az érdekel, hogy olyan körülmények között és olyan szinten futballozzon, hogy azzal a válogatottat is tudja segíteni, ezeknek a kritériumoknak a török bajnokság és a Bursaspor tökéletesen megfelel, úgyhogy részemről ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!