Hűbelebalázs politika

2015. augusztus 25. 07:23

Időközben kiderült, hogy azoknak lett igazuk, aki arra figyelmeztetettek, hogy a szörnyszülött alkotás a gyakorlatban nem hozhatja meg a tőle várt eredményt.

2015. augusztus 25. 07:23
Várkonyi Tibor
Népszava

„Észrevétlen nem maradhatott, de nem is kapott kellő visszhangot idehaza Esterházy Péternek a közelmúltban a német Die Freitagban megjelent nyilatkozata. Az író ebben azt a véleményét fejtette ki tömören, hogy Orbán Viktor nem államférfi. A sok vélemény között ez viszonylag azért siklott el, mert az elemzők nagy része már régebben ezt a nézetet vallja, de nyilvánvalóvá igazán az utóbbi időkben lett, a nemzetközi menekült kérdés otromba orbáni kezelésével. Annyi baklövést keveset követtek el, az utóbbi néhány hétben, mint korábban talán soha.

»nem államférfi« mivoltja abban fejeződik ki, hogy a legfelső szintű döntéseket hübelebalázs módjára hozzák, indulattal, a lehetséges következmények teljes mellőzésével. Kormány-szinten nem akad senki, aki arra figyelmeztetne, hogy a bölcs mielőtt bármit cselekednék is, végiggondolja tetteinek a hatását, mérlegeli milyen újabb kényszerekkel kell számolnia. Ez igazolódott rövid idő alatt a vasfüggöny építésének megkezdésével, és mondhatni drámai folytatásával. Az elején azt szajkózták, hogy a »« teljesen november tájára készülhet el, majd állítólag Orbán Viktor személyes türelmetlensége folytán postamunka lett belőle, augusztus végére kell befejeződnie. Kivezényeltek több száz katonát és rabot, hajszolták őket, a híradóik kérkedve mutatták, hogy a munka rohamléptekben halad. Időközben viszont kiderült, hogy azoknak lett igazuk, aki arra figyelmeztetettek, hogy a szörnyszülött alkotás a gyakorlatban nem hozhatja meg a tőle várt eredményt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. augusztus 25. 16:12
Esterházy a kurzusíró elégedetlen Orbánnal. A pufajkás, gyilkos Hornnal elégedett volt. Ennyi. Feledésbe merül mindkettő nemsokára.
Peter8811
2015. augusztus 25. 14:49
Tibi bácsi te is ilyen szörnyszülött alkotás vagy, te viszont meghoztad az eredményt, aki olvas téged kilép az MSZP-ből!
Peter8811
2015. augusztus 25. 14:46
Esterházy Péter meg nem író. Így most akkor kvittek Orbánnal?
császár
2015. augusztus 25. 14:37
A berlini fal sem ért volna semmit, ha nincsenek ott a katonák tűzparanccsal. A mi határunkat nem lehet így lezárni. Ráadásul a tömeg oda megy ahová csak akar. Nem szabad kényszeríteni sem őket. Néha komikus látni, hogy az odacsődített rendőrcsapatok töketlenkednek. Nekik sincs fogalmuk sem mit is kellene csinálniuk. Görögországtól a magyar határig mindenki átfuvarozza őket pénzért. Mi pedig itt óriási pénzekért ötletelünk értelmetlenül. Tombol a butaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!