Lehetnénk az ízlés országa is!

2015. augusztus 25. 11:26

Ellenség nélkül mintha nem tudnánk definiálni magunkat. Pedig akár lehetnénk a jókedv, a bőség és az ízlés országa is!

2015. augusztus 25. 11:26
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor Tumblr

A magyar társadalom 1849 után egyre kirekesztőbbé vált, sajnálatos vezetői hullámverésekkel fűtötten. Amikor éppen nem volt (vélt, vagy valós) külső ellenség, akkor idehaza kerestünk ilyesmit. 2010-től először a baloldal lett a dobogó csúcsára állítva, aztán az EU, most pedig a menekültek. Keverés, rotáció nem kizárva! Ellenség nélkül mintha nem tudnánk definiálni magunkat. Pedig akár lehetnénk a jókedv, a bőség és az ízlés országa is!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Happy Monk
2015. augusztus 26. 21:40
Na akkor vegyük sorra, hogy is volt: Kizárólag jóakarók vettek körül bennünket az elmúlt százhetven évben. Csak ennek következménye lehetett, hogy "kitántorgott Amerikába másfélmillió emberünk. Ennek a sok segítő jószándéknak következménye volt, hogy kilencvenhárom ezerről háromszázhuszonötezerre nőtt Magyarország területe, meg az is, hogy már 1966-ra kifizettük az első világháborús kártérítést. Ugyancsak a hazánkba beáramló kettőszázezer migráns erre a számlára írandó. Ugyanis az ötvenes évek elején az ezeréves, történelmi családokból álló országelit igazmondó, tiszta politikája olyan vákumot teremtett, hogy csak úgy dőltek nyugatról a fiatalok. A rózsadombi paktumból csak úgy dől a segítő szándék. Az offshore bankokból azért kaptunk 242 md dollárt, hozzá kell tenni azt a húsz milliárdot is ami a legutóbbi gazdasági válság gyümölcse. Etc, etc, etc, etc...
brekker
2015. augusztus 26. 09:53
A tévé teszi, meg a közeli felvételek. Mindenki színészkedik, miközben a zene azért jó. https://www.youtube.com/watch?v=9mrVZHPikqM
Akitlosz
2015. augusztus 26. 00:36
"Pedig akár lehetnénk a jókedv, a bőség és az ízlés országa is!" Úgy úgy! Csak akarni kell és máris itt a bőség. Holnaptól minden multi ugyanannyit fizet a magyar állampolgár alkalmazottainak is, mint a nyugat-európai állampolgár alkalmazottainak. Ha mégsem, akkor tessék Szanyinál reklamálni! "A magyar társadalom 1849 után egyre kirekesztőbbé vált," A magyar társadalom 1850-1918. között nem alakíthatta az országa sorsát. Miközben a magyarok kivándoroltak Amerikába a habsburgok sok százezernyi zsidót vándoroltattak be Magyarországra, hogy ezzel is csökkentsék a lázadás, ellenállás esélyét.
brekker
2015. augusztus 25. 23:45
Tessék viszont megpróbálni valami George Benson szerű sztárra befizetni kisközönséges élő műsorra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!