Egy Köztársaság téri lakos válasza Kocsis Máténak

2015. augusztus 05. 11:50

A Köztársaság tér nem a legcsendesebb vagy legbiztonságosabb közterülete volt a városnak, de bizonyosan csendesebb most, mint egyébként, és ami engem illett, inkább biztonságban is érzem magam, ha éjszaka átsétálok rajta.

2015. augusztus 05. 11:50
Misetics Bálint
Kettős Mérce

Valóban sokan ülnek le a Budapesten átutazó menekültek közül megpihenni kis időre a Köztársaság tér fái alá, vannak akik az éjszakát is itt töltik – legtöbben a szabad ég alatt, néhányan sátrakban. Valóban sokkal többen használják a napokban a Köztársaság teret. Azonban ami a legmeghatározóbb élményem, nekem, aki – szemben Kocsis Mátéval – a Köztársaság téren lakom, az, hogy micsoda hihetetlen nyugalom uralkodik a téren. A Köztársaság tér nem a legcsendesebb vagy legbiztonságosabb közterülete volt a városnak, de bizonyosan csendesebb most, mint egyébként, és ami engem illett, inkább biztonságban is érzem magam, ha éjszaka átsétálok rajta. Talán azért, mert soha semmilyen félelemkeltő (vagy akárcsak félreérthető) megnyilvánulást nem tapasztaltam egyetlen itt megpihenő menekült részéről sem. (…)

Kocsis Máté azt is írja, hogy »Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.« Itt a polgármester úr vélhetően nem gondolta végig, hogy mit mond. A nyilvános WC-k hiánya valóban súlyos problémát jelent Budapesten és ezen belül a Józsefvárosban is – lényegében mindenki, de különösen azok számára, akik hosszabb-rövidebb ideig arra kényszerülnek, hogy közterületen töltsék az éjszakát. Azok számára, akiknek nincs hol lakniuk (ahol bármikor elmehetnek WC-re), vagy az önkormányzat biztosít közterületi mellékhelyiségeket, vagy közterületen kell, hogy elvégezzék a dolgukat – hiszen az anyagcsere nem szabadon választható tevékenység, hanem az emberi élet elkerülhetetlen velejárója. Ha tehát minden korábbinál több emberi ürülék van a Köztársaság téren, akkor arról csak és kizárólag a kerületi és fővárosi önkormányzat – és különösen annak vezetői, Kocsis Máté és Tarlós István – tehetnek.

És ha a polgármester nem is végzi tisztességgel a munkáját, és járul hozzá az önkormányzat erőforrásaival (mint ahogyan az például Szegeden történt) annak a humanitárius katasztrófának a kezeléséhez, amelynek egyik következménye és megnyilvánulása a Köztársaság téren kialakult helyzet, legalább ne állítson valótlanságokat, ne szítsa a gyűlöletet az ideig-óráig a Köztársaság téren vendégeskedő családokkal, udvarias fiatalokkal, kisgyermekes anyákkal és apákkal szemben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. augusztus 05. 23:04
zsidó provokátor
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 05. 22:29
1994 Ünnepi állófogadás a Soros Alapítvány megalakulásának 10. évfordulója tiszteletére a Magyar Nemzeti Galériában. A fogadás előtt koncertet adott a Budapesti Fesztiválzenekar, Fischer Iván vezényletével. http://www.soros.hu/foto/S/1994/04-10_eves_evfordulo/06-Fesztivalzenekar_fogadas/index.html Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van, ezt közlöm a Soros patkányaival és a világ közvéleményével. Beszarás, hogy egyikat póráz nélkül ráeresztették a Történeti Levéltárra.
SwordFish
2015. augusztus 05. 22:24
Bajnaista HaHás Humánplatformos aktivista. Innen tessék komolyan venni a fiatalember hőzöngését. Már ha van , aki kolyan veszi. >:-)
puszika
2015. augusztus 05. 17:55
Valaha a téren harc folyt a bigott kommunisták ellen! Most sem ártana!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!