Hogyan győzték le a segítő civilek a gyűlöletkeltést?

2015. augusztus 18. 08:57

Egy alapvetően csendes és rendezett tömeg telepedett le a gyepen, így kormányzati hergelő kampány ide vagy oda, nagy feszültség nem alakult ki a területen.

2015. augusztus 18. 08:57
Kalmár Szilárd
Kettős Mérce

A Köztársaság tér önkéntesei második hónapja minden nap teszik a dolgukat. Adomány élelmiszerekből meleg ételt, szendvicseket készítenek. Annak ellenére, hogy sokan már az augusztus 1-i törvénymódosítástól azt várták, hogy változni fog a helyzet, nem változott semmi. Szíria és Afganisztán háborús poklából menekülő embertársaink csak jönnek és jönnek, és mennek tovább céljuk, Európa centruma irányába. A magyar állam cinkos módon engedi ezt, de azért semmit sem tesz, hogy segítse a menekülők pihenését, enyhítse éhségüket és szomjúságukat. Annak ellenére, hogy sok száz gyermek, anya, aggastyán is érkezik hozzánk, a felebaráti szeretetről papoló egyházak, a hivatásos segítő szerveződések távolról sem tesznek eleget a szemünk előtt zajló humanitárius katasztrófa megfékezéséért.

Ami azonban rendkívüli, az az, hogy a szolidaritás, a valódi emberbaráti cselekvés utat keresett és talált magának. A segítők megszervezték magukat és a »profik« méla közönye helyett valódi szeretettel fordulnak azok irányába, akik hozzánk érkeznek. Azok a menekültek, akik szerencsések lehettek és az elmúlt hetekben a Köztársaság téren várakoztak és innen indulva hagyták el az országot, ránk magyarokra úgy fognak emlékezni, mint egy segítő és támogató népre, akik ételt vittek az éhezőknek, italt a szomjazóknak, gyógyírt a régóta gennyedző sebekre és tiszta ruhát az elrongyolódott helyett. És talán ez mindennél fontosabb!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. augusztus 18. 16:50
Ahogy elnézem a városunkban dekkoló vagy az állomásra vonuló csendes tömeget, 20-30 közötti fiatal férfiakat, tényleg elgondolkozhat az ember azon, hogy miért pont ők érzik veszélyben magukat és vajon miért hagyták hátra a rettegett területen anyjukat, apjukat, testvéreiket és gyerekeiket?? Honnét fogják őket megvédeni? Norvégiából vagy Angliából? Segítő civilek, legyetek szívesek válaszolni..
Dénia
2015. augusztus 18. 14:42
"A magyar állam cinkos módon engedi ezt, de azért semmit sem tesz, hogy segítse a menekülők pihenését, enyhítse éhségüket és szomjúságukat. Annak ellenére, hogy sok száz gyermek, anya, aggastyán is érkezik hozzánk, a felebaráti szeretetről papoló egyházak, a hivatásos segítő szerveződések távolról sem tesznek eleget a szemünk előtt zajló humanitárius katasztrófa megfékezéséért. " Már hogy ott azon a téren, vagy egyáltalán? Mert ez elég durva kijelentés. Hol vagy, Mark Bolt? Mondom én, hogy ezek azt akarják az egészből kikerekíteni, hogy kizárólag a ballibek az emberek, akik segítenek szerencsétlen vándoroknak. Ellentétben a gyűlölködő magyarokkal..
Kanóc
2015. augusztus 18. 12:56
Az eltévelyedett "önkéntesek" figyelmébe ajánlanám a szakállas tanítómester szavait: "„Ne tudja a te bal kezed, hogy mit csinál a jobb”. Nem kell folyton fennhangon sikítozni, hogy mennyire szerények és segítőkészek vagytok, ellenben másokkal. :)
ormányos csillós
2015. augusztus 18. 12:34
pipogya orbán: normális államban az ilyen kettősmércés foskavarók már rég sitten ülnének hazárulásért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!