A rosszcsont

2015. augusztus 04. 19:36

Az MLSZ olyan, mint egy intézetis gyerek: minden egyes ballépése után megkapja a pofont, és amikor végre valahára a helyes utat választja, kiderül, hogy az is rossz irányba visz.

2015. augusztus 04. 19:36
Gabay Balázs
Magyar Nemzet

Nem sokan gondolták volna, hogy a nyugati szurkolói kultúra meghonosítására szent misszióként tekintő Csányiék valaha engedni fognak, de megtették. Idehaza az önkritika fehér holló, dicséretet érdemel a futballvezetés. Az öröm hatványozódott, amikor kiderült, hogy az MLSZ a válogatott találkozókon sem igényli a kártya meglétét. Szeptember 4., magyar–román, itt az idő – őrjöngött magában sok ezer »szakadár« július elején, az eddig távol maradó fanatikusok hangorkánja besöpri majd a győztes gólt az ősi rivális kapujába.

A szövetség azonban nem híve a tombolásnak. Ahogy a biztonságiak leültetik a lelkesebb rajongókat a lelátón, úgy csillapította le a szervezet az országban eluralkodó futball lázat. »Az MLSZ a kártyakötelezettség felfüggesztésével mindenki számára hozzáférhetővé tette a (Magyarország–Románia) mérkőzés megtekintésének lehetőségét«»Annak érdekében, hogy a kártyával nem rendelkezők is ott lehessenek a mérkőzésen és a helyszínen buzdíthassák a csapatot, a szervezők ötszáz jegyet biztosítanak számukra.« 30 napon belül két állítás és egyetlen feloldhatatlan ellentmondás. 500 jegy nem 21 ezer, miképp az épelméjűt is az különbözteti meg az idiótától, hogy képes gondolkodni. A szövetség mégis azt hiszi, hülyének lehet nézni a azokat, akik egyébként a válogatott hátországát jelentik, egyben ők azok, akik évente tízmilliókkal járultak hozzá az új MLSZ-székház felépüléséhez és a szövetség dolgozóinak fizetéséhez. Érthetetlen, miért hitegették heteken át a reménykedőket, hogy minden földi halandó, lapuljon klub- és futballkártya a zsebében vagy sem, bejuthat a nagy meccsre, ha van legalább 3500 forintja. A bánatot az sem enyhítette sokkal, hogy végül nem ötszáz, hanem közel ezerötszáz szerencsés vehetett jegyet személyivel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. augusztus 04. 21:32
Régen minden jobb volt? Nem volt modernség, digitális ákom-bákom, kártya meg rasszizmus elleni küzdelem.Kinyitottak a jegypénztárak és akit érdekelt a dolog, sorban állt és megvette a zsugát. A XXI-ik században ezek a dolgok megoldhatatlan problémát jelentenek.Pedig itt csak húszezer jegyet kellett eladni, nem nyolcvanezret egy Fradi-Újpestre, vagy egy kettős rangadóra.
cutcopy
2015. augusztus 04. 20:00
"lapuljon klub- és futballkártya a zsebében vagy sem, bejuthat a nagy meccsre, ha van legalább 3500 forintja" Vagy vesz egy MLSZ kártyát ötszázért és egy jegyet háromezerért ami összesen szintén 3500.- Megint sikerült egy ballibsi szintű mikroproblémát kielemezni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!