Mélységek és magasságok

2015. augusztus 18. 07:46

A turistaforgalom bővülése nem kis részben az olcsó utazást kínáló fapados repülésnek köszönhető.

2015. augusztus 18. 07:46
Erdősi Csaba
Magyar Nemzet

„A turistaforgalom bővülése nem kis részben az olcsó utazást kínáló fapados repülésnek köszönhető. A légi utazást ritka eseményből hétköznapi helyváltoztatássá tevő társaságok elképesztő ütemben fejlődnek, és ennek nyomán nemcsak a vendégéjszakák száma, de a ferihegyi reptér forgalma is újabb és újabb rekordokat ér el. Üröm az örömben, hogy ez olykor elviselhetetlen tömeget eredményez a 2B terminálon, miközben a 2A kong az ürességtől. Ilyenkor a kettőt összekötő, SkyCourtnak, vagyis légi udvarnak nevezett csarnok is inkább hasonlít egy közönséges földi hangyabolyhoz – eltekintve utóbbi szervezettségétől –, belátható időn belül mégsem tervezik, hogy egyenletesebben osszák el a forgalmat a 2A és a 2B között, s pláne nem, hogy újra megnyissák a régóta üresen tátongó 1-es terminált. (...)

Amikor idén júliusban ismét új csúcsot értek el a reptéren, virággal és értékes ajándékkal fogadták az egymilliomodik utast. Lett belőle fotó és sajtóhír, remek reklámlehetőség. Pedig talán a többiek, a kevésbé szerencsések tömegei, magyarok és külföldiek is megérdemelnének némi odafigyelést. Virág nem is kell, talán csak egy kicsivel több hely és európaibb kiszolgálás. Ennek hiányában ugyanis előbb-utóbb megfordul a trend, és a reptéri forgalom is apadni kezd, ami nem lesz jó a PSP-nek sem. Kivéve persze, ha addigra már rég egy másik társaságnak passzolták el az egész üzletet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!