A munkácsi ütközet

2015. július 15. 20:11

Kárpátalja nem alakítója, hanem elszenvedője az eseményeknek, a magyar közösség semmilyen választ nem tud adni a kihívásokra – a túlélés helyett a menekülést választja.

2015. július 15. 20:11
Tokár Géza
Új Szó

„Mi lesz az ukrán történet vége? A Nyugat egy olyan rendszert támogat, amely éppen nem is működik. Lehet oligarchákhoz önteni a pénzt és abban reménykedni, hogy a »nagy emberek« egyik csoportja ki tud alakítani egy olyan, a demokráciára nyomokban sem emlékeztető status quót, amelynek egyetlen kívánatos mellékhatása az, hogy senki nem öl meg senkit, illetve megbízhatóan működnek a gázvezetékek. Amíg valaki össze nem rúgja a port valakivel.

Magyar szempontból különösen elkeserítő a helyzet. Kárpátalja nem alakítója, hanem elszenvedője az eseményeknek, a magyar közösség semmilyen választ nem tud adni a kihívásokra – a túlélés helyett a menekülést választja. A magyaroknak még a status quo visszaállítása is segítene, lehetőleg az ukrán szélsőségesek befolyásának minimalizálásával. Erre viszont az állam semmilyen garanciát nem tud adni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. július 15. 21:39
Magyarországnak, a kormánynak kötelessége Kárpátalja magyar, és ruszin testvérnépünk védelme érdekében védhatalmi státust vállalnia. Támogatja őket ebben a teljes magyar nép, a radikális, és a hazafias szervezetek. Kárpátalján egy magyar és ruszin testvérünk hajszála sem görbülhet. Magyarország mögött áll a teljes Nato haderő, a nemzetközi jog, és a teljes évezredes magyar történelem kötelezettsége. Magyarország nem ismer tráfát, ha nemzettestvéreiről van szó! Szebb Jövőt!
kizökkentidő
2015. július 15. 21:38
A kívülre szakított testvéreinken egyik kormány sem volt képes hathatósan segíteni, pedig a történelmi lehetőség meg volt rá.Csehszlovákia szétválása, Jugoszlávia szétesése, Románia- Szerbia EU-csatlakozás vagy most az Ukrán balhé. Minden követ meg kellene mozgatni azért hogy Kárpátalja visszatérhessen.
Akitlosz
2015. július 15. 21:08
Aztán ugyan melyik szomszédos országban alakítja a magyar közösség az eseményeket? Egyikben sem.
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 15. 20:56
trianon óta ha valami gebasz van, mindig csak menekül a magyar a fökdjéről - még a kishazából is (lásd 56)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!