A nyugati politika őrültsége

2015. július 25. 12:25

Ön, kedves olvasó, az elmúlt években félelmében hány napot nem aludt azért, mert elhitte a Nyugat vezetői­nek azt, hogy Iránnak pillanatokon belül atombombája lesz?

2015. július 25. 12:25
Lovas István
Magyar Hírlap

„Barack Obama elnök most hatalmas lépést tett, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjaival és Németországgal karöltve megkötötte Iránnal azt a megállapodást, amelynek értelmében Irán felad számos elemet »atomprogramjából«, ellene pedig megszüntetnek szankciókat. 

Sőt, volt olyan ravasz, hogy a megállapodást nem államközi »szerződésnek« készíttette el, amely amerikai törvényhozói jóváhagyást igényelne, hanem nemzetközi megállapodásként, amelyet – szintén ravaszul – pillanatokon belül átvitt az ENSZ Biztonsági Tanácsán. Ugyanis így az Izrael és az amerikai zsidó lobbi iszonyatos ereje alatt álló amerikai kongresszusnak még kínosabb lesz az egész világgal szembemennie, hogy eleget tegyen a megállapodást végsőkig ellenzők követelésének. 

A nyugati üzletemberek sorát már most fogadó Irán hatalmasat nevet a markába. Hiszen bármennyi dúsítócentrifugáról mondott le, vagy bármennyire korlátozza a dúsított urán szintjét, semmi engedményt nem tesz. Korábban és most sem akart atombombát. Ezt csak a Nyugat álmodta, parancsra. 

Teherán ünnepel: élteti a szankciók végét, a megállapodás nyomán békésebbé forduló világot, a világ felé kitáruló hazáját, Perzsiát, az egyezmény elleni ádáz gyűlölettel harcoló Izrael mind nagyobb elszigetelődését. És még azt is bekalkulálta, hogyha az atomprogram-egyezményt az iszonyatos nyomás alatt álló kongresszusnak sikerül megfúrnia – Obama elnök beígért vétója ellenére –, akkor sem Irán szenvedi el a kudarcot, hanem a világszínpadon így a történelem hőse helyett egy szánalmas bohócként kókadó Amerika.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2015. július 26. 12:35
Irán nem akar atombombát..még.
Tintamin
2015. július 25. 23:49
Bazmeg, ehhez még kevesebb közünk van, mint a saját országunkhoz, ami miatt szintén nem érdemes parázni, hisz Viktor beállította a lejtőre stabilan. Leszarom tabletta, oszt jónapot, vagy hogy is mondta Viktor, amikor még sokkal-sokkal kevesebbet lopott?
oskar
2015. július 25. 21:22
De miért ne lehetne Iránnak atomfegyvere??? Észak-Korea ma már nem létezne ha nem volna neki, pl. Egyébként meg akkor lenne jogos Irán atom lefegyverzése ha a világon minden állam leszerelné az atomfegyvereit. Ami nem hiszem, hogy lesz.
várúr
2015. július 25. 16:59
Baromi nagyot nevethet Irán, hogy közel tíz évi szankció taccsra vágta. Mulatságos lehet Iránnak, hogy a szankciók megszüntetését egyelőre csak bevirították, de még legkevesebb fél évig fennállnak. Vicces lehet a perzsáknak, hogy a szankciók feloldását a kongresszus el is vetheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!