Falak, kerítések, katonák

2015. június 19. 14:51

Eddig még nem volt olyan fal, szögesdrót, kerítés, aknamező, amely feltartóztatta volna a kétségbeesett menekülőket. Ha a kerítés nem állja útjukat, mi is lövetni fogunk, Pintér úr?

2015. június 19. 14:51
Somfai Péter
Népszava

„A Fal első áldozatát Ida Siekmann kelet-berlini nő volt, aki 1961. augusztus 22-én a határövezeten álló harmadik emeleti lakásának ablakából a nyugati oldalra kiugorva vesztette életét. A következő egy 24 éves berlini szabó. Akkor lőttek agyon, amikor átúszott a határt jelentő Spree folyón. A már magát megadó, feltett kezű fiút a folyóba lőtték.

Ulbricht párt-főtitkárnak egyetlen éjszaka elegendő volt ahhoz, hogy 155 kilométeren elvágassa egymástól Berlin két felét. Pintér belügyminiszternek egy hetet adott a főnöke, hogy kitalálja, miként veszi elejét egy 175 kilométeres magyar vasfüggönnyel a menekültáradatnak. De eddig még nem volt olyan fal, szögesdrót, kerítés, aknamező, amely feltartóztatta volna a kétségbeesett menekülőket.

Ha a kerítés nem állja útjukat, mi is lövetni fogunk, Pintér úr?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. június 20. 16:20
Ti biztosan lövetnétek Somfai!!! Ebben nagy gyakorlatotok van! Kun Béla utolsó szavai jutnak az eszembe. "Elvtársak ne lőjetek!" A "Bélák" nagy előszeretettel alkalmazták a módszert/Kun,Biszku...../!
Agricola
2015. június 20. 10:51
Sehallselát Dömötör buta volt, mint hat ökör, mert ez a Sehallselát kerülte az iskolát. Somfai Péter is kerülhette az iskolát, ezért állítja: "Eddig még nem volt olyan fal, szögesdrót, kerítés, aknamező, amely feltartóztatta volna a kétségbeesett menekülőket." Somfai Péter mivel kerülte az iskolát, nem hallott még Izraelről, közel-kelet legdemokratikusabb államáról, amelyet a szükség mégis rávitt arra, hogy határvédelmet építsen ki. Izraelben (pontosabban a Palesztin Hatóság területére) építettek egy 708 kilométer hosszú, helyenként 8 méter magas falat, melynek célja elválasztani egymástól a zsidó és palesztin lakosságot Izraelben, miközben csak bizonyos átkelő pontokon biztosítja az átjárást a két oldal között. A fal, mely az angol nyelvű híradásokban "West Bank Barrier" néven szerepel, több szakaszból áll: és mindkét oldalán szerviz- és járőrutak, mély árkok és nyomrögzítő homoksávok, szögesdrót kerítések és biztonsági kamerák találhatók. A "West Bank Barrier" Ciszjordániában valóban csökkentette a terrorizmus veszélyét! Nincsen olyan tudósítás, ami arra utalna, hogy ez a határzár nem tudná feltartóztatni azokat, aki illegálisan át akarnának hatolni rajta.
Agricola
2015. június 20. 10:35
Somfai Péter az Ökör-körből meredeken állítja: "Eddig még nem volt olyan fal, szögesdrót, kerítés, aknamező, amely feltartóztatta volna a kétségbeesett menekülőket." Ha ritkán, mint a fehér holló, mégis sikerük keveseknek átjutni, abból csak szélsőségekben gondolkodó alakok ( mint Somfai Péter az Ökör-körből ) állíthatják, hogy nem ér semmit. Somfai Péter az Ökör-körből úgy tesz, mintha nem tudná, hogy az illegális migráció problémáját, például a világ legfejlettebb államában az Egyesült Államokban is, mely már csaknem fél évszázada képes volt űrhajósokat küldeni a Holdra, határzárral, határőrökkel, az illegális migránsok őrizetbe vételével/bűncselekményük súlyától függő bebörtönzésével és vissza toloncolásával oldják meg.
hátakkor
2015. június 20. 09:20
Somfai elvtárs, aki lövetett: Marosán, Biszku, Kádár Apró Dögei, meg Fletó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!