Az LMP képviselőinek nincsen titkolnivalójuk

2015. június 23. 07:47

A Fidesz frakció az, aki nem támogatta az LMP-s javaslattal a földtörvény módosítását, hogy a kicsiknek legyen elővásárlási joga, a nagyokkal szemben.

2015. június 23. 07:47
Sallai Róbert Benedek
Facebook

Az azonnali kérdések órájában mai napon a Fidesz-frakció ismét fontosabbnak tartotta velem, illetve az általam a fideszes tagkártya híján el nem nyert termőföldekkel foglalkozni, mint a társadalom és az ország problémáival. Szánalmas az a próbálkozás, ahogy a Fidesz frakció a kormány leggyengébb láncszemeként működő FM botrányairól megpróbálja elterelni a figyelmet.

Pócs János és a Fidesz azt gondolja: ha valamit többször mondanak el, akkor igaz lesz. Nem, nem lesz az, az LMP ahogyan eddig is, következetesen kiáll a kis- és közepes gazdálkodók érdekeiért, és nyilván ez okozza az érdekütközést a jelenleg milliárdosokat és Fideszes új zöldbárókat képviselő FM-mel.

A Fidesz frakció az, aki nem támogatta az LMP-s javaslattal a földtörvény módosítását, hogy a kicsiknek legyen elővásárlási joga, a nagyokkal szemben, a Fidesz frakció nem engedte, hogy az ángyáni Vidékstratégia a parlament elé kerülhessen. Ellenben a Fidesz frakció padsoraiban ülnek olyan politikusok, akik az 500 legnagyobb agrárgazdaságban érdekeltek. Az FM az, aki lehetővé teszi, hogy az agrártámogatások túlnyomó többsége milliárdosokhoz kerüljön, aki lehetővé tette, hogy a trafik-mutyiban kellő gyakorlatot szerezett Bitay államtitkár kezelje az állami földeket, miközben a poszt betöltésével kapcsolatos méltatlansága nyilvánvaló, hiszen bíróság mondta ki, hogy megtéveszti a közvéleményt. Fazekas Sándor és az FM az, aki legutóbb éppen a nemzeti parkok földjeit próbálták alkotmányellenesen széthordani.

Az LMP képviselőinek nincsen titkolnivalójuk, még házastársasaik és gazdasági érdekeltségeinek fölbérleteit is nyilvánosságra hozták, az a kormányt minősíti, hogy a Fidesz ezt nem meri megtenni. Fazekas Sándor az, hogy több ezer hektáron gazdálkodó baráti körének juttatott állami földeket, ő az, akinek barátja gyerekeket etetett döghússal Tiszafüreden, ő az, aki nem tud számot adni sem a Kiss Szilárdot, sem a bróker Marcsikát támogató döntéseiről. Ő az az agrárminiszter aki nem pusztán azt nem tudja, hogy a saját megyéjében mennyi birka van, de arról sincs fogalma, hogy merre halad az irányítása alatt álló agrárium.

Lehetőséget adok ügyeinek megmagyarázására, nyilvános szakmai vitára hívtam őt, de nem véletlen fél kiállni a birtok- és agrárpolitikáról vitázni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. június 25. 05:44
Schiffer András! Ön nem első generációs pártelnök, génjeiben van a múlt, a jelen és talán a jövő reménye is. Mesélje el, hogy a Tiszazugban jártában talált-e oligarchákat és korrupt, magukat leginkább függetlennek mondó, valójában Janus-arcú százalékosokat!
pkarcsi
2015. június 23. 17:13
Akkor neked és familiádnak hogyan van többszáz hektár földje?Furfankos,de aljas paraszt vagy.
Fakutya Vigyora
2015. június 23. 14:08
Sikerült már elszámolnia az LMP-nek a pénzügyeivel 2010-ig visszamenőleg? Mer addig kuss legyen.
BőröndÖdön
2015. június 23. 12:28
Gázmutyi,földmutyi,trafikmutyi,kaszinó-mutyi és így tovább...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!