Az orbáni kettős beszéd

2015. június 10. 07:25

Az egykor valóban fiatal és valóban demokrata nemzedék feledni látszik, amire a rendszerváltáskor felesküdött, sőt, aminek motorja volt az „új világ” megteremtésekor.

2015. június 10. 07:25
Nagy Zoltán
Népszava

„Orbán megszólalásaiban rendre kettős beszédet alkalmaz: mi kell a népének, mit szeretne hallani, és mi az, ami nemzetközileg is felkavarhatja körülöttünk a politika állóvizét? Örökös válságkommunikációt folytat, anélkül, hogy valóban krízishelyzet volna. Ha elfogadja a »közönsége« a »Magyarország jobban teljesít«, és az effajta szövegeket, miért is riogatná a kormányfő a valóság víziójával a választóit? Megannyi gonddal kellene szembenézni, s ebben a helyzetben csak a nyílt és őszinte kommunikáció lehetne a problémamegoldás valódi stratégiája, de ez nem fér össze a kettős beszéd gyakorlatával. Az, hogy mást mond a hazai országjáró körutakon és ennek ellenkezőjét Brüsszelben? Itthon ígérget, ott a magyarok »kirekesztettségét« kéri számon? Végső soron mindkettővel az ország »megbízhatóságát« kezdi ki. Alapvető médiakommunikációs elvárás a politikai- a közéleti és üzleti életben a következetesség, de éppen ezeknek van híján a kormányzat, mert Orbán Viktor össze-vissza beszél, démonokkal harcol.

Az egykor valóban fiatal és valóban demokrata nemzedék feledni látszik, amire a rendszerváltáskor felesküdött, sőt, aminek motorja volt az »új világ« megteremtésekor. Ma nekik is csak két Isten létezik: a hatalom és a pénz! Miközben demokratizmusról, transzparenciáról, jogállamiságról beszélnek, addig belső berkeikben súlyos áldozatokat követelő torzsalkodást folytatnak, s eközben megfeledkeznek minden másról. Az ország dolgai iránti felelősségről is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2015. június 10. 15:18
orbán valóban volt fiatal, de zsigerileg és őszintén demokrata sohasem. Megélhetési politikus akart lenni, akinek nem számítanak az elvek, csak a hatalom (és utána a pénz).
Alarik
2015. június 10. 12:31
Tehát, Orbán politikusként viselkedik. Döbbenetes felismerés. Démonnal pedig ti harcoltok, már 17 éve. Beköltözött az "agyatokba". És most, hogy már 5 éve a démonotok a miniszterelnök, és még legalább 3 évig az is marad, ti egyre hülyébbek, aljasabbak vagytok.
Forsz
2015. június 10. 12:20
"Az orbáni kettős beszéd" ---------------------------------- Elnézve ennek a Zotyónak a képmását, azt gondolom, ennek az embernek maximum a Lehel piacon tapasztalható kettősség az a szint, amelyet még újságíróként reá lehet bízni. Az orbáni politika és Orbán külhoni szerepléseinek megítélése nem neki való. Most láthatjuk, hogy aki nem tud különbséget tenni politika és egy társasjáték között, az ne üsse az orrát bele olyasmibe, ami magas neki, mint Flokinak a kilincs. Persze, ha azt is bekalkulálom, hogy ez a seggfej a Népszava embere, máris érthető minden. Ez a szerencsétlen lap ilyeneket kénytelen aktivizálni - nincs jobb. Hogy százszorosan lerágott csontról van szó, az nem lenne baj, a baj az, hogy egy országos napilapnál a szerkesztőség nem jutott el arra a szintre, hogy megértse: a politika ilyen. Kettős...., sőt gyakran a fene sem képes követni a fordulatait. Két napja itt, egy másik topikban kifejtettem, hogy aki következetességet vár el a politikától, az balfasz. A sikeres politikus nem lehet következetes, mert az azt jelentené, hogy egy elefántcsont toronyba száműzné magát, az élettől távol. A politika az piszkos, galád, pofátlan, önző és nagyon a szélkakasra emlékeztet. Aki nem ilyen, ne menjen politikusnak, mert csak elcsesz mindent. És ha egy ország nevében politizál netán, akkor az országát teszi tönkre. Persze tudom, hogy ezt így, ilyen nyers formában kifejteni a homokba dugott fejek számára még akár visszatetszőnek is mondható, de ettől még igaz. A széplelkek foglalkozzanak irodalommal, verseljenek, tudósítsanak a hölgyvilág napi elfoglaltságairól, de a politika világától tartsák minél messzebb magukat - húzzanak a vérbe! Ugyan ezt ajánlom a buta balfaszoknak is.
tuti
2015. június 10. 09:52
Igen, csak a rendszerváltás előtt az ország még nem a magyarok kezében volt, és azt követően is egy einstandot csináltak, a magyar ellenes erők. Valahogy el kellett kezdeni visszaszerezni előbb az országot, azután tovább lépni, ahogy azt őseink ezer éve elindították!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!