Vagy ez lehetsz, vagy az

2015. június 28. 16:18

Mintha az ember személyisége, identitása nem több elemből állna és a melegek vagy a melegeket támogatók mellén nem lehetne kokárda március 15-én.

2015. június 28. 16:18
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Facebook

„Természetesen Kocsis Máté, vagy bárki, ott és akkor használja a nemzeti trikolórt, amikor csak szeretné. A probléma azzal kezdődik, ha valaki a magyar zászló színeit az amerikai házassági egyenlőség megszületésének örülő meleg és nem meleg emberek szivárványos profilképével szemben ölti magára, az ellenpontozás szándékával.

A legjobb eset, ha KM azt hangsúlyozza, hogy számára identitásának fontosabb része a magyarsága, mint a szexuális orientációja. Ehhez is joga van, habár azt hiszem ennek a sorrendállításnak nem volna értelme. Viszont minden más értelmezés sötét távlatokat nyit meg. Ha a szivárvánnyal szemben használja a piros-fehér-zöldet, azzal egy mindent vivőnek hitt autóskártyává, vagy ami rosszabb, bunkósbottá teszi a nemzeti jelképet.

Hogy ugyanis vagy a szivárvány szimbólumot használod vagy a nemzetit. (Kérdezem: klubjelvényre, városi lobogóra, vallási jelvényre is igaznak tartaná ezt?) Vagy ez lehetsz, vagy az. Mintha az ember személyisége, identitása nem több elemből állna és a melegek vagy a melegeket támogatók mellén nem lehetne kokárda március 15-én.

Az üzenet része, hogy nem csak egyedülvalóan helyes nemzeti politika, a feladatra egyedüliként elhívott nemzeti párt létezik, amivel már önmagában vannak gondok, de nemzeti személyiség, nemzeti viselkedés, nemzeti életmód is felmutatható, miként erre az alaptörvény volt is szíves utalni. És persze benne foglaltatik ebben a szimbólumhasználatban az is, hogy KM és mások azt gondolják, hogy ők a »maguk természetességével« jogosultak a nemzeti ügyek és módozatok kijelölésére.

Ha valaki azt hiszi, hogy a kettős jelképhasználat megoldaná a gondot, sajnos téved. E megközelítés szerint ugyanis ha valaki a nemzeti színt és a szivárványszínt egyidejűleg használná, azzal nem identitása többoldalúságát hangsúlyozná, hanem magyarellenességet követne el. Esettanulmánynak se rossz megfigyelni, hogyan lehet átalakítani bármilyen közös öröm esélyét megosztó ellenségeskedéssé. Pont így.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. június 29. 11:48
teljesen igaza van, miért nem egy hónapja rakta ki :D de mindenki azt csinál amit akar :D max vállalja után a felelősséget
catalina9
2015. június 29. 11:42
Pelso 2015. június 28. 19:20 Ki mondta,hogy szeretni kell őket, ..." Hát ez jó kérdés. Pillanatnyilag azt érzékelem, hogy ha nem szeretem őket elég hangosan, akkor gyűlölöm, kirekesztő vagyok, homofób, náci stb. stb.
nimród
2015. június 29. 10:49
Meleg a gyerek. Bevallotta, "comingoutolta", ahogy jobb körökben mondják. De az sem zárható ki, hogy nem is meleg, csak úgy tesz, mintha. Elvégre manapság ballibéknál trendi dolog a melegség, és a magafajta igyekszik mindig trendi lenni. Ilyen világ van. Persze nem az egyes melegekkel van a baj. Közülük sokan borzasztó dühösek a meleg lobbira, akik rájuk hivatkozva (az ő rovásukra) handabandáznak, comingoutolnak, büszke meneteket szerveznek és folyamatosan provokálják a többségi társadalmat. Hogy miért teszik? Egyáltalán nem a melegek védelmében. Arra nincs szükség, a normálisan viselkedő homoszexuálisokkal szemben toleráns a heteroszexuális többség. A "meleg ügy", a meleg-lobbi harci eszköz a liberálbolsevikok kezében. Akik célja a hagyományos társadalom megsemmisítése.
1000bocs
2015. június 29. 09:07
"A probléma azzal kezdődik, ha valaki a magyar zászló színeit az amerikai házassági egyenlőség megszületésének örülő meleg és nem meleg emberek szivárványos profilképével szemben ölti magára, az ellenpontozás szándékával. " Nincs ezzel semmi rpobléma, téged is csak azért zavar mert kitűnően rámutat hogy a te facebook képed még SOSEM volt nemzetiszínű. Egyszerűen nem bírjátok elviselni, mikor a tükörben a rút kétszínűség néz vissza rátok. Pedig ti vagytok azok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!