Magyar nemzeti korrupció

2015. június 08. 08:13

A kormánytöbbség jogalkotó munkájának gyümölcseit három fő csoportba lehet sorolni: a fideszes (majdnem) kétharmad a szavazatvásárló, a haverokat feltőkésítő és a lebukást/ felelősségre vonást megnehezítő törvények sorozatgyártására rendezkedett be.

2015. június 08. 08:13
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

Az eredeti változatban még a magyar korrupció epicentrumaként szerepelt a párt- és kampányfinanszírozás – az NKP-ba végül ebből annyit írtak bele, hogy »jelentős előrelépések történtek a pártfinanszírozás és a kampányfinanszírozás területén«, és ha ezen azt értik, hogy különféle álpártok és valódi bűnszervezetek milliárdokkal könnyítették meg az államkasszát a választások alkalmából, akkor tényleg. A másik elaknásított területnek a politikusi vagyonnyilatkozatok és vagyonvizsgálatok környékét találták a szakértők – amivel a hatalomgyakorlók olyannyira egyetértettek, hogy úgy döntöttek, minden marad a régiben.

Ellenben a civil szervezeteket, amelyeknél a kormány többször felsült ellenőrein kívül senki sem talált érdemi korrupciós kockázatot, a fejüktől a farkukig át fogják világítani. A harmadik fő problémaforrásként a közérdekű bejelentők védelmét azonosították a tervezet szerzői. (A NAV-os Horváth Andrást egyfolytában zaklatják a hatóságok, mióta az áfacsalási üggyel előállt.) A jelenségről a tervezet korrektül leírta, hogy a meglévő szabályok legfeljebb látszatintézkedéseket tartalmaznak, a kormány által elfogadott szövegben viszont már sem a kritikának, sem a változásnak nincs nyoma.

Ha minden a program szerint történik, akkor az NKP paravánja mögött az eddiginél is könnyebb lesz a közösből lopni, a közhatalmat a magánhasznok növelésére használni a lebukás veszélye nélkül. Akár a preambulumba is beírhatták volna: nyugalom, a nemzeti korrupció az átalakítás után is zavartalanul üzemel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. június 08. 17:53
ATV-s beismerő vallomás 2015. június 8. 10:37 Share on email Share on print Share on facebook Share on twitter Share on gmail Share on pinterest_share Share on myspace Share on favorites More Sharing Services Az ATV 2014. novembere óta több műsorszámában és honlapján foglalkozott a Budapest Belváros-Lipótváros V. Kerület Önkormányzat Rogán Antal polgármestersége idején történt ingatlanértékesítéseivel. A tudósítások olyan információkat is tartalmaztak, amelyek valóságára vonatkozóan bizonyítékok nem állnak rendelkezésre. Így az ATV valótlanul híresztelte, hogy • Rogán Antal polgármestersége idején az V. kerületi Önkormányzat Portik Tamás vagy élettársa üzleti érdekeltségébe tartozó céggel került üzleti kapcsolatba, nekik értékesített volna ingatlanokat; ATV valótlanul híresztelte, hogy • létezne Rogán – Portik, illetve Rogán – Szentgyörgyvölgyi ingatlanmaffia, valamint belvárosi korrupció; ATV valótlanul híresztelte, hogy • az V. kerületi Önkormányzatban közokirat-hamisítás történt és bűnbanda kiszolgálására állt fel egy rendszer, továbbá, hogy Rogán Antal és az általa vezetett Önkormányzat hatalmukkal visszaélve, csalással sorozatosan kijátszották az ingatlanokat; ATV valótlanul híresztelte, hogy • az V. kerületi Önkormányzatban bűnözők lennének, illetve hogy Rogán Antal bűnöző; ATV valótlanul híresztelte, hogy • az ingatlanértékesítések „köztes” pénzért történtek, és hogy Rogán Antal a közpénzt saját hasznára fordítja; ATV valótlanul híresztelte, hogy • ezekben az ügyekben Rogán Antal személyesen járt volna el; ATV valótlanul híresztelte, hogy • az ingatlanok értékesítése megelőzte volna a pályáztatást, illetve, hogy az ingatlanok értékesítésére a pályázat úgy lett kiírva, hogy a képviselő-testület nem döntött az ingatlanok eladásáról, az azzal kapcsolatos dokumentumokat nem ismerte, valamint, hogy a szakvélemények nem felelnek meg a szakmai előírásoknak, sztenderdeknek; ATV valótlanul híresztelte, hogy • az V. kerületben a jogszabályokat úgy alakították, hogy az Önkormányzat csak rosszul járhasson. A valótlan híresztelés miatt az ATV médiaszolgáltató elnézést kér. atv.hu
Alarik
2015. június 08. 11:13
Hargitai felfedezte a kormányzati korrupciót. Gratulálok. Már csak az a kérdés merül fel, vajon melyik országban élt 2010 tavaszáig.
áfonya
2015. június 08. 09:20
Lejárt szavatosságú konzervek tészták mint szavazat vásárlás a ballibhez köthető.Haverok feltőkésítés is (simon 230milliárd titkos betét),civilszervezeteknek mondott alakulatok, mszp szét hullása álpártok együtt dk ballibsi alakulása mind állami pénznyelők.
balbako_
2015. június 08. 09:17
Ezek a majmok csak ugyanazt tudják fújni. De amikor arra kell válaszolni, hogy ki mutyizott a trafikkal akkor kuss van! Úgy általában loptatok bazdmeg és le is buktatok. Hallgatom, ki lopott a Fidesztől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!