Szélsőséges esetben

2015. június 15. 20:31

Az egyetemisták szélsőjobbra tolódása a többi párt által még nem kellőképpen felismert és kezelt társadalmi veszély.

2015. június 15. 20:31
Hajba Ferenc
Népszabadság

„Évek óta próbálják megérteni politológusok, szociológusok, hogy miként válik nemcsak elfogadottá, hanem népszerűvé a Jobbik kínálta értékrend a felsőoktatásban tanulók számára. Az életkorból eredő természetes radikalizmust miért képtelen más párt a saját medrébe terelni, egyetemes, európai és hazai célok méltányos és humánus megvalósítása érdekében?

Önmagában az is furcsa, hogy a tinédzserkoruk utolsó, húszas éveik első esztendeiben járók nagy része ennyire rendpárti. Lázadásaik iránya nem a nyitottság, a szabadság, hanem a kirekesztés, esetenként a rasszizmus, kiváltképp a cigányellenesség foglalja el e haladó értékek helyét. (...)

Az egyetemisták szélsőjobbra tolódása a többi párt által még nem kellőképpen felismert és kezelt társadalmi veszély. Ha felnő egy első generációs új értelmiség, mely bizonyos körülmények között megengedhetőnek és jobbnak tartja a diktatúrát a demokráciánál, az félelmetes erő lehet, hiszen képzettségénél és vidéki beágyazottságánál fogva meghatározó pozíciókat foglalhat el a magyar közéletben. A csalódott társadalom pedig mindig hajlik arra, hogy új politikai alakulatot próbáljon ki. Még akkor is, ha azok nagyon régi emlékeket idéznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanemáne
2015. június 16. 11:45
A te balra tolódásodat persze tolerálni kell.Gennyláda vagy.
kukagyerek
2015. június 16. 10:47
Milyen "szélsőjobbról" pampogsz te seggfej?
szuverén
2015. június 16. 10:47
Haj-haj-Hajba! -"....furcsa, hogy a tinédzserkoruk utolsó, húszas éveik első esztendeiben járók nagy része ennyire rendpárti. Lázadásaik iránya nem a nyitottság, a szabadság..." -Több mint ijesztő, ha a rendet és a szabadságot, egymást kölcsönösen kizáró fogalomnak tekinti(k). -"Jöjj el szabadság! Te szülj nekem rendet..." Nem tudja ki írta? Nézzen utána, hátha közben ragad rá valami.
MZ/X
2015. június 16. 09:04
"haladó értékek " Azaz liberálisok...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!