„Nem dolgozunk Magyarországon”

2015. június 03. 16:18

Néha az az érzésem, hogy ha húsz okos emberrel ülnék egy szobában, akkor sem tudnám előre kitalálni a Fidesz blődségeit. Nem dolgozunk Magyarországon, nem a Magyarországnak járó fejlesztési pénzeket használjuk, Interjú.

2015. június 03. 16:18
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Magyar Narancs

MN: Játsszunk el még egy gondolatkísérlettel! Ha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lenne, dolgozhatna a tulajdonában álló cég a bizottságnak?

DK: Azt hiszem, összeférhetetlen még egy aktív miniszterelnök esetében sem lenne a megbízás, mert a tagállamitól nagyon eltérő döntési mechanizmusok vannak a bizottságban. Talán érdemes lenne különbséget tenni az európai közös politikára óriási hatást gyakorló Angela Merkel és mondjuk egy kisebb ország miniszterelnöke között. De válaszolva a kérdésére, amint Gyurcsány Ferenc vagy a DK kormányzati pozícióba kerül, ismételten bezárjuk az Altus tanácsadási üzletágát.

MN: Említette már Orbán Viktor vejének üzleti sikereit, és ezt a labdát azért a DK is lecsapta. Tiborcz Istvánnál önmagában az a probléma, hogy pályázik, vagy a megbízások mögötti feltételezett visszaélések?

DK: Szerintem önmagában összeférhetetlen, ha a miniszterelnök vagy családtagja tulajdonában álló cég olyan pályázaton indul, amelyről nyilvánvalóan a miniszterelnök hatalmi struktúrájába tartozó emberek hozzák a döntéseket. Mindig azt a kérdést kell megválaszolnia a politikusnak, hogy félhetnek-e tőlem azok az emberek, akik a döntést hozzák. A miniszterelnök vejénél ez egyértelmű, ezért jogilag és etikailag is összeférhetetlennek gondolom a pályázatait.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. június 05. 09:22
Mi az hogy? Nagyon is: Nem dolgoznak, nem dolgoztak és nem is fognak dolgozni Magyarországon, mert megélnek másból is. Kálmán Olgával egymásnak agyonédelegve, a sorosat söprögették a szőnyeg alá.
moricka13
2015. június 04. 11:45
Gyurcsányéknál megy minden, mint a karikacsapás.Csak a szakdolgozat nem kerül elő és a kiszivárogtató.
Tábor Radosti
2015. június 04. 11:42
"ha húsz okos emberrel ülnék egy szobában" ...álmodozol, mi!? Szerintem még eggyel sem ültél...
milláscsupor
2015. június 04. 10:58
Magyarországon SE. Mert sehol sem dolgoztok, csak loptok, csaltok, hazudtok. Időnként a tömegbe lövettek, ha ezt a pofátokba kenik. Tróger csürhe pereputtyostul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!