Terrorkaszinó

2015. június 04. 07:25

A Fidesz a migráns tömegeket igyekszik összemosni a terrorizmussal, miközben (mások mellett) az LMP az iraki Kurdisztánba küldött magyar katonák miatt kiált farkast.

2015. június 04. 07:25
Buzna Viktor
Magyar Nemzet

Hazánkban e jelenség különös láncszemmel, a felelőtlen, kizárólag négyéves ciklusokban gondolkodni képes politikus személyével egészül ki. Legalábbis erre következtethetünk a keddi, terrorfenyegetettséget tárgyaló nemzetbiztonsági bizottsági ülés, s az azt követő kisstílű, pártpolitikai adok-kapok láttán. A Fidesz a migráns tömegeket igyekszik összemosni a terrorizmussal, miközben (mások mellett) az LMP az iraki Kurdisztánba küldött magyar katonák miatt kiált farkast.

Pintér Sándor és Szél Bernadett nyilatkozatait tetézte a szocialista Molnár Zsolt. Szerinte nem elég, ha a bűnüldöző szervek készen állnak egy esetleges terrorcselekményre, de az egész lakosságot fel kell készíteni az ilyen helyzetekre. Sőt, azt is mondta, hogy úgy tűnik, mintha a költségvetés a nemzetbiztonsági területen „boldog békeidőt” idézne. Márpedig ha bármely parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke arról beszél a nagy nyilvánosság előtt, hogy nincs elég pénz a terrorizmus elleni küzdelemre, azzal saját maga okoz biztonságpolitikai kockázatot. Ez nem olyan adok-kapok, mint amilyen mondjuk az Altus- vagy a Hajdú-Bét-ügyben zajlik, itt konkrétan az ország biztonsága a tét!

Vagyis legkevésbé sem értelmezhetjük hétköznapi politikai műbalhénak az esetet.

Nemzetbiztonsági területen dolgozó politikusként az érintetteknek tudniuk kell, hogy közvetlen élmények hiányában a magyar lakosság a terrorizmust (szerencsére) csak közvetett módon ítélheti meg. Erre tárgyilagosan csak akkor képes, ha a jelenséget megmagyarázni hivatottak, mint a szakpolitikusok, szabadulni tudnak pártérdekeik fogságából. Az átlagos magyar politikus fejében viszont fordított logika érvényesül: büntetlenül állíthatunk bármit, hiszen (esetünkben) nincsenek elérhető információk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. június 04. 22:00
"A Fidesz a migráns tömegeket igyekszik összemosni a terrorizmussal, miközben (mások mellett) az LMP az iraki Kurdisztánba küldött magyar katonák miatt kiált farkast." Mi az összefüggés? Szilvás gombóc volt vacsorára, miközben mások Ausztráliában már aludtak.
malakka
2015. június 04. 19:13
Hogy is volt azzal a 307 fővel, faszszopó liberális "dekurvahumánusvagyok" médiagecik?!
smarton
2015. június 04. 18:56
"Tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először nálunk vettek nyilvántartásba . a járatok érkezését már bejelentették az érintett uniós országok hatóságai. A Fidesz alelnöke szerint elképesztő nyomás nehezedik Magyarországra a menekültügyi helyzettel, annak kezelésével kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 2500, 2013-ban 18 ezer, 2014-ben 42 ezer, az idén májusig több mint 50 ezer menekült érkezett Magyarországra; utóbbiak közül szerinte 800-nél kevesebben lehetnek azok, akiknek jogos lehet a menedékkérelmük, a többiek gazdasági menekültek. Arra hívta fel a figyelmet, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében; ez közlése szerint egy valós probléma, mert több országból már vissza is küldik a menekülteket. ósa Lajos közölte, idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza. A menekültügyi kérdés súlyának érzékeltetésére arra hívta fel a figyelmet, tudomásuk szerint jelenleg is mintegy 5 millióan vannak úton Európába. Szerinte erre nem lehet azt mondani, hogy minden rendben van, mindenkit engedjünk be és legyünk humánusak. Arról beszélt, Magyarország addig tudta kézben tartani a folyamatokat, amíg létezett a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye, de azt az unió eltöröltette." Ez van. Majd megbánja itt mindenki, hogy beléptünk ebbe a jó kis eu-ba.
Mich
2015. június 04. 12:57
Simicska okoskodik - persze a béresein keresztül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!