Összetartozás

2015. június 06. 10:45

Mi csak annyit nyertünk ennek a tetűnek a létezésével, hogyha ezentúl meghalljuk az idegenszívű kifejezést, és egyesek értetlenkednek felette, akkor meg kell mutassuk az értetlenkedőknek anarki, a tetű dolgozatát.

2015. június 06. 10:45
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Az emléknap alkalmából sokan sokfélét írtak és mondtak, ebből a sokféleségből most egyet emelek ki. A 444.hu nevű portál anarki álnevű tetűjének művét. Íme:
»Ma ünnepli az ország Trianont

A Parlament előtt felvonják a nemzeti lobogót, Semjén Zsolt a Magyarság Házában, Kövér László Hatvanban (gondolom, a Simicska Lajos Vasúti Felüljáró- és Körforgalom-komplexum elkészülte alkalmából) mond beszédet, este Lezsák Sándor ad át emlékérmeket. Amúgy meg országszerte megemlékezéseket tartanak, úgyhogy mindenki készüljön legalább egy szép szavalattal. Budapest lezárásokkal ünnepel, Kossuth tér környéke, Vár, a szokásos.

Június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját öt éve nyilvánította a Fidesz a nemzeti összetartozás napjának, tovább erősítve azt az erős imázst, miszerint mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amelyik ünnepet csinál a nemzeti tragédiáiból. Személyes kedvencem az aradi vértanúk napja, amikor egy komplett szabadságharc bukását és vérbe fojtását ünnepeljük fehér blúzban, sötét nadrágban, és csak azt nem értem, hogy a muhi csata napja (április 11.) és Buda eleste (augusztus 29.) miért nem piros betűs ünnep. Még lehet!
«

Eddig a mű. (Ha az utóközlésért pénzt kérne a szerző, magam adnám át személyesen, egyebek kíséretében…)

Nem, nem fogok elemzésbe kezdeni. Nem fogok cáfolni, rámutatni egy tetű tetűségének lényegi elemeire, attribútumára. Egyetlen fél mondatot szeretnék csak kiemelni ebből a kupacból, ezt:
»…mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amelyik ünnepet csinál a nemzeti tragédiáiból«.

Nos, akkor nézzük: az izraeli kormány április 19-ét nyilvánította a holokauszt emléknapjává. Mégpedig azért, mert 1943-ban ezen a napon tört ki a varsói gettólázadás. Amely minden hősiessége ellenére teljes kudarccal és iszonyatos megtorlással végződött. Az ENSZ pedig január 27-ét jelölte ki a holokauszt nemzetközi emléknapjává.

A magyar Országgyűlés 2000-ben (szintén az Orbán-kormány idején) határozott úgy, hogy április 16. legyen a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Ugyanis a német megszállást követően, 1944-ben ezen a napon kezdődött a gettók és gyűjtőhelyek felállítása az országban.
Jövő év április 16-án anarki, a tetű megírhatná ezt a cikkét is:
Ma ünnepli az ország a holokauszt áldozatainak emléknapját. (...)

Megírhatná ez a tetű ezt a cikkét jövőre, de nem fogja. Ugyanis a tetvek veszélyérzete páratlanul fejlett.
Mi pedig csak annyit nyertünk ennek a tetűnek a létezésével, hogyha ezentúl meghalljuk az idegenszívű kifejezést, és egyesek értetlenkednek felette, akkor meg kell mutassuk az értetlenkedőknek anarki, a tetű dolgozatát. Továbbá Techet Péter, a HVG-s tetűfajtárs dolgozatát.
És hirtelen tökéletesen világos lesz majd minden.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. június 07. 23:56
Kedves fórumozó társaim! Doktori disszertációmat rendkívül nehéz témából, a paranormális jelenségekről írom. Dolgozatom címe: "Nehéz fizikai munkát végző zsidó" Aki már találkozott ezzel a rendkívüli jelenséggel,az szóljon!
Bolond Istók
2015. június 07. 23:30
Elolvasgattam ezeknek a balliberális, toleráns, elfogadó,... rovar-lényeknek és ugató korcsoknak a firkálmányait. A harag a gyűlölet és az undor egyvelege keveredik bennem. Elképesztő, hogy ezen az egy napon sem tudják megállni, hogy ne mocskolódjanak, de nekünk be kell hódolni, és földig hajolni ha meghalljuk, hogy holokauszt. Mert ugye bűnösök vagyunk és leszünk az idők végezetéig mindannyian. Eddig érzékenyen érintett, mert emberek haláláról szenvedéséről van szó, úgy voltam vele, hogy szomorú dolog ez, még akkor is ha egyesek ezzel kufárkodnak. De mostantól nem érdekel. Hidegen hagy. • Hajam csapzottra borzolom, mint gubancos csepűt és szürke kócot és gőggel viselem fajtám egyenruháját: a foltozott darócot. Mert annak fia vagyok én, ki a küszöbre téve, a külső sötétségre vettetett, kit vernek ezer éve, kit nem fogad magába soha a béke réve! (...) Mit nékem most a Dante terzinái s hogy Goethe lelke mit hogyan fogant, mikor tetszhalott véreimre hull már a föld és dübörög a hant, mikor a bús kor harsonája falakat dönt és lelket ingat, mikor felejtett, ősi szóra kell megtanítni fiainkat... (...) Fáj a földnek és fáj a napnak s a mindenségnek fáj dalom, de aki nem volt még magyar, nem tudja, mi a fájdalom! -Dsida Jenő- http://magyarkaravan.hu/versek/psalmus_hungaricus.html • Tudod-e, milyen öntudat kopár öröme húz-vonz, hogy e táj nem enged és miféle gazdag szenvedés taszít ide? Anyjához tér így az a gyermek, kit idegenben löknek, vernek. Igazán csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz. Magaddal is csak itt bírhatsz, óh lélek! Ez a hazám. -József Attila- http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/elegia.htm
katus
2015. június 07. 23:24
https://www.youtube.com/watch?t=27&v=Y7JkX-pzvvY Portya: Mire emlékezünk június 4-én? Ez gyalázatos ,és kiábrándító! Érettségitől és tananyagtól függetlenül kellene tudnia minden magyarnak. :(
heep
2015. június 07. 17:59
Ehhez a cikkhez nincs mit hozzátennem. Egyszerűen igaz. A 444-et meg már be kellene szántani és besózni a helyüket. Vajon mennyi támogatást kapnak Izraeltől, zsidó szervezetektől, az USA-tól és persze Norvégiától?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!