Biszku

2015. június 03. 08:58

Ha Biszku zsidókat küldött volna gázkamrába, vagy az auschwitzi tábor őre lett volna, már régen börtönben lenne.

2015. június 03. 08:58
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Abban a pillanatban, amikor az MSZMP-ből MSZP lett, jogfolytonosan, a pártvagyon meghagyásával, a rendszerváltoztató tárgyalásokon való teljes jogú részvétellel, az első szabad választáson való indulás jogával, nos, akkor már tudni lehetett, hogy ott van az új rendszer alján egy igazságtalan, törvénytelen és becstelen momentum.

És ez nem önmagában az MSZP és mindaz, amit képviselt. Hanem annak lehetősége, hogy majd mind-mind megússzák.

Biszkutól Aprón át Berecz Jánosig.

Végső soron csak Kádár nem úszta meg. A drámában egyedül neki jutott katartikus szerep, igaz, kizárólag a szimbolikus térben. (...)

Ha Biszku zsidókat küldött volna gázkamrába, vagy az auschwitzi tábor őre lett volna, már régen börtönben lenne. Nem lennének aggályok, nem lenne jogi szőrszálhasogatás, ítélet lenne. Verdikt. És hozzá megfelelő propaganda, hogy nem számít, mennyi idős, egy náci gyilkos kilencvennégy évesen is náci gyilkos, nincsen helye szánalomnak.


De Biszku a kommunista rendszer bűnöse. „Csak” forradalmárok haláláért felelős, „csak” hazaáruló. Így a teljes szemforgató apparátus a pártján áll. Vén gazemberek telefonálnak be Bolgár műsorába, hogy miért kell egy kilencvennégy éves öregembert bántani, és hogy bármit is tett, az abban a rendszerben nem volt bűn, tehát Biszkut nincsen miért felelősségre vonni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. június 03. 18:24
zazriveczazseni [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 3. 17:53 Kiváló példa Csatári és Képíró esete, még csak el sem ítélték őket." no igen, sőt az is kiderült, hogy Zuroff úr "tévedett" így aztán nem is kapta meg a floridai zsidószervezet által beígért 25 millió dollárt.
zazriveczazseni
2015. június 03. 17:53
"Ha Biszku zsidókat küldött volna gázkamrába, vagy az auschwitzi tábor őre lett volna, már régen börtönben lenne." Kiváló példa Csatári és Képíró esete, még csak el sem ítélték őket.
Ellensúly
2015. június 03. 15:27
Zsoltikán érezhető, hogy mára megfáradt, de ez jó írás. Amíg az egyik totalitárius rendszer funkcionáriusainak még a gyermekei, unokái is vezekelnek, addig a másik rendszer fő alakjai, sőt gyilkosai mindent megúsznak.
Várkert bazár
2015. június 03. 15:14
Senior [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 3. 10:33 @Berecskereki Ez nem matematika, erkölcs. Felmérték a fiuk, hogy a környezetükben ott vannak az esetleges érintettek, Méghogy ott vannak:) orbán egyenesen államtitkárrá nevez ki egy ÁVÓ-s privéket tasnádi személyében Valyon mit tudhat orbánról tasnádi - és pintér - mivel zsarolhatják hogy magas pozícióba helyezi őket? Vagy orbán csak parancsot teljesít? Ahogy Ángyán mondta hogy a 70 fős kormányból a miniszterelnök max 8-10 személyt nevezthet meg, a többit a maffiacsaládok delegálják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!