Tényleg ennyit ér az egész?

2015. május 29. 12:12

Egyetlen cikkecske az újságírónak, egy kis számlatömbkitöltés, kacsintás a főszerkesztőtől, gratuláció egy gyakornoktól meg néhány idiótától, másfél perc az olvasónak – viszont egy élet tönkretétele a másik oldalon.

2015. május 29. 12:12
Szálinger Balázs
Facebook

„1991. decemberében egy szaros pont híján lemaradtam a pannonhalmi bencés gimnáziumba való felvételről. Mint később kiderült, éppen annak a tanárnak az első osztályába kerültem volna, akiről most sokat írnak az újságok. Megismerkedtem vele, és két-három éve, amikor egy eseményen mindenki együtt volt, megismerkedtem az osztállyal is, amelyikbe kerültem volna. Valóságos családot ismertem meg, olyan harmincasokat, akikből annak idején jó érzékkel és sok-sok szeretettel közösséget formált valaki, és látszik, sok-sok évvel a szétszéledés után is él ez a közösség. Ott ültem-álltam egy darabig bénán egy teljesen más anyanyelvvel, és már nem csak szégyelltem, hanem bántam is azt a valamikori egy pontot. Ezek a szereplők most vizsgálatok szereplői, nevük elhallgatásával idézik a mondataikat, és csak ahhoz tudnám hasonlítani, amit érezhetnek, mint amikor egy családon belüli félszavakat-szokásokat-(és tessék, igen), érintéseket kell kivinni a napra, nyilvános helyre, idegen nyelvre lefordítani. Nem tudom, tanár elérhet-e nagyobb eredményt, van-e nagyobb siker, mint egy olyan közösség, amit én aznap kívülről láttam. Tegnap egy igazán gyomorforgató-politikacsináló cikket olvastam az ügyben, bocsánat, ezért volt muszáj ezt most megírnom. Egyetlen cikkecske az újságírónak, egy kis számlatömbkitöltés, kacsintás a főszerkesztőtől, gratuláció egy gyakornoktól meg néhány idiótától, másfél perc az olvasónak - viszont egy élet tönkretétele a másik oldalon. Tényleg ennyit ér az egész?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robinzon Kurzor
2015. május 29. 12:41
"Velem rendes volt, tehát minden rendben." Blatter is erre alapozza újraválasztási terveit ... és egyáltalán nem biztos, hogy rosszul számít.
momark79
2015. május 29. 12:39
Szálinger Balázs, valamit kamuzol, mert nem 1992-ben indult az osztálya és évek óta nem volt együtt a társaság. Hogy veled ki találkozott és miért, azt nem tudom.
Antigoné
2015. május 29. 12:37
Biztosan nagyon jó közösségek jönnek létre egy ennyire egymásra utalt és kiszolgáltatott közegben, de ha történt "illetlen érintés" , az annak a gyereknek ugyanúgy tönkretette az életét, mint a tanárnak az újságcikkek.
heep
2015. május 29. 12:36
"Tényleg ennyit ér az egész?" Attól függ mit tett a tanár a múltban. Erről egyelőre nem sokat tudunk. Lehet, hogy a Szalingernek van igaza. De lehet, hogy tényleg (ha már katolikus tanárról van szó) a poklot érdemli. Majd kiderül. Ha valaha is kiderül mit tett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!