Az aktuálpolitika béklyójában

2015. május 09. 14:26

Washington legelkötelezettebb szövetségesei már magát a díszszemlét is a nyugati civilizációra leselkedő veszélyként érzékelik.

2015. május 09. 14:26
Stier Gábor
Stier Gábor
Magyar Nemzet

„Menni vagy nem menni? Hetek, sőt hónapok óta foglalkoztatja ez a kérdés az euroatlanti világ vezető politikusait. Moszkvába menni ugyanis manapság állásfoglalás, amelyet az atlantista kemény mag az »aki nincs velünk, az ellenünk van« elv szellemében a szolidaritás megsértéseként értékel.

Vlagyimir Putyin »győzelmi parádéján« asszisztálni pedig egyenesen bűn, hiszen a hidegháborút idéző aktuális retorika szerint a Vörös téren vonuló katonák és tankok a Krím elcsatolásában megjelenő, újraéledő orosz birodalmi gondolkodást jelképezik. Washington legelkötelezettebb szövetségesei már magát a díszszemlét is a nyugati civilizációra leselkedő veszélyként érzékelik, és lassan maguk is elhiszik, hogy a téren végigvonuló harckocsik innen egyenesen a frontra mennek, mint 1941-ben. Csak most nem Hitler hódító csapatai, hanem Európa ellen. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!