Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben – az első szabad választás

2015. május 07. 01:12

Fiatal pár valahol Bécsben hátát a falnak támasztva nézi a bécsi forgatagot. 1984-et írunk. Harminc napos nyugati turista diákút végén, és nehéz döntés előtt vannak: hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben.

2015. május 07. 01:12
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

„Fiatal pár valahol Bécsben hátát a falnak támasztva nézi a bécsi forgatagot. 1984-et írunk. Harminc napos nyugati turista diákút végén, és nehéz döntés előtt vannak: hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben.

Ha azt kérdezik tőlem, mit jelentett számomra az első szabad választás, mindig ez a történet jut az eszembe. 21 éves voltam, keveset tudtam a politikáról, de azt tudtam, hogy nem akarom e dilemma malomkövei között őrlődve leélni az életemet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tobzoska
2015. május 07. 11:55
... aztán 26 év elteltével mégiscsak diktatúrában folytatták az életüket.
pszichodoki
2015. május 07. 09:04
"vicckor" SZÉGYELLD MAGAD AZ EGÉSZ " QVA QMÁNYODDAL" együtt, amit tegnap "műveltél" az Ország Házában - MINT VOLT LIBERÁLIS DEMOKRATA!! Hát erre mondják,von Haus....ezt látjuk:(!/sic!/ Nincs több mondanivalóm!! "sz@r " alak vagy!!/sic!/
egyetmondok
2015. május 07. 09:02
S a Miniszterelnök Úr akkor,az első szabad választásnál nem vette még észre, hogy az ország csak részlegesen,részben nyerte vissza a szuverenitását....,és úgy tartott első,szabad választást,hogy mégsem volt egészen,olyan rendesen szuverén,amely végső,teljes szuverenitáshoz sz általa vezetett politikai párt kétharmados győzelme kellett... Aha,persze.
kuwiq
2015. május 07. 08:44
1984-ben 30-napos nyugati út, nem semmi. Másnak még útlevele sem volt. Kiemelt elvtársak politikailag megbízható gyerekei járkálhattak ide-oda, de közönséges halandók nem annyira. Arról nem beszélve, hogy nem volt olcsó mulatság akkor sem 30 nap Nyugat-Európa. Nem biztos, hogy jó ötlet volt nosztalgiázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!