Pataki for President

2015. május 29. 14:56

Ha végignézzük a reális és az inkább „wanna be” republikánus jelölt-jelöltek szédítően hosszú listáját, George Pataki esélyei nem is néznek ki olyan rosszul.

2015. május 29. 14:56
Kumin Ferenc
Messzelátó

Az esélyek latolgatásában azonban maga Pataki sem tudta megkerülni azt a közkeletű vélekedést, miszerint nem ő tűnik a legerősebb versenyzőnek még ebben a széttagolt mezőnyben sem. Erre is van jó válasza a rutinos politikusnak. 1994-re hivatkozik, amikor az előbb már emlegetett »sötétkék« államban nem sok esélyt adtak neki a három ciklust maga mögött tudó demokrata Mario Cuomoval (történetesen a jelenlegi New York-i kormányzó, Andrew Cuomo apjával) szemben. Az akkori hitetlenkedők nagyot néztek, amikor az Empire State élére váratlanul befutott a »Jó Öreg Párt« jelöltje. Ugyanekkora meglepetés lenne, ha mostani vállalkozása sikerrel járna. Miért csinálja akkor? Többen is az alelnöki szék lehetőségét emlegetik vele kapcsolatban reális alternatívaként. Az esélyesek között emlegetett Jeb Bush vagy Marco Rubio is Floridából való, tehát déli. Íratlan szabály, hogy ilyenkor jól mutat egy északi alelnök jelölt a képletben, George Pataki New York-i pedigréje pedig tökéletesen megfelelne ennek a célnak.

Akár így, akár úgy, de ha befut, mi, magyarok biztosan nyerünk. Személyében először kerülne magyar származású politikus az amerikai szövetségi végrehajtó hatalom első vagy második legfontosabb munkahelyére. Ismerve elkötelezettségét a magyar ügyek iránt, ennél jobb aligha történhetne a most egyébként is kedvező irányba fordult amerikai-magyar kapcsolatokkal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sikulin
2015. május 30. 09:59
Clinton anyó lenne a legjobb a világnak! Ő garancia lenne arra, hogy gyengíti az usát. Mert az egypólusú világrend, sohasem hozott még jót. Azzal módszeresen visszaélnek, mintahogy tapasztalhatjuk negyedszázadad óta.
Mindjárt
2015. május 30. 02:09
Ha lenne egy magyar származásu amerikai elnök akkor talán megérnénk azt, hogy ne magyar ellenes idegeneket hanem egy igazi magyar származásu amerikai nagykövetet kaphatnánk. Ezidáig a legalját kaptuk. Ennél többet nem nagyon tudok remélni de az is nagyon jó lenne.
Riwen
2015. május 29. 22:09
Ha optimista vagyok, Rick Santorum + Paul Ryan. Ha realista, Jeb Bush + some "generic Republican".
doktorkotász
2015. május 29. 21:27
"kuminferi" mi a faxt keresel ott kint...marha gyorsan gyere haza...te dilettáns " politológus":(! Fityisz bérenc!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!